Σε στενό κλοιό πλέον οι οφειλέτες με το Σύστημα “Eispraxis”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε περίπου έναν μήνα θα κάνει την εμφάνισή του ένας νέος μηχανισμός, ο οποίος έχει σκοπό να βάλει άλλη μία θηλιά στο λαιμό των φορολογουμένων.

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το σύστημα «Eispraxis» βάζοντας στο στόχαστρο 4,7 εκατ. οφειλέτες, καθώς θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους. Οι οφειλέτες θα έχουν πλέον ένα πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία τους, την περιουσιακή και εισοδηματική τους κατάσταση, τις οφειλές, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε βάρος τους.

Στη συνέχεια θα γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης, αλλά και των οικονομικών δυνατοτήτων του οφειλέτη. Θα ακολουθεί σειρά προειδοποιητικών μηνυμάτων προκειμένου ο οφειλέτης να προχωρήσει στην τακτοποίηση της οφειλής του. Εφόσον ο οφειλέτης δεν συνεργαστεί και δεν προχωρήσει είτε σε τακτοποίηση είτε σε ρύθμιση της οφειλής, θα ξεκινούν τα αναγκαστικά μέτρα με αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ