Παγίδα στον Ανδρουλάκη στήνει ο Μητσοτάκης στην ανακοίνωση της Δευτέρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε «ρινγκ» αναμένεται να μετατραπεί η πολιτική σκηνή την Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε 48 ώρες θα ανακοινώσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές, που όμως θα κάνει έρευνα σε βάθος επταετίας! Δηλαδή, η εξεταστική θα ξεκινήσει από όλες τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος πολιτικών προσώπων (και δημοσιογράφων;) από το 2015!

Με αυτή την πρόταση, ο πρωθυπουργός θα επιτύχει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να ρίξει πραγματικά στις καλένδες τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Διότι εάν η έρευνα ξεκινήσει για τα πεπραγμένα της υπηρεσίας από το 2015, τότε θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να φτάσει στο 2022!

Το δεύτερο και κυριότερο, με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στριμώξει στον τοίχο τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετατρέποντας τον από καταγγέλλοντα σε απολογούμενο, καθώς είναι βέβαιο ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει την «παγίδα», αλλά το πιθανότερο είναι να πέσει σε αυτή…

nb androulakis nkos2

Διότι εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνηθεί να συνηγορήσει στην έρευνα σε βάθος επταετίας, τότε θα τον περιμένουν στη γωνία ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προκειμένου να τον καταγγείλουν για «συμπαιγνία με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλαδή δεχόμενος πυρά εντός και εκτός των τειχών, θα εμφανίζεται ως προστάτης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του.

Από την άλλη, εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης συνηγορήσει σε αυτή την προοπτική, δηλαδή δεχτεί να συμμετέχει σε μία σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την δράση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από το 2015, θα είναι σαν να «θάβει» ο ίδιος τις καταγγελίες του. Και θα οδηγηθεί στις εκλογές ως λαϊκιστής και συνωμοσιολόγος!

Φαίνεται ότι η εμμονή του Νίκου Ανδρουλάκη να ζητήσει την διερεύνηση μόνο της δικής του υπόθεσης και όχι της άλλης, εξαιρετικά σημαντικής υπόθεσης, αυτής της κατασκοπείας εις βάρος 17 Ελλήνων βουλευτών, του γυρνάει μπούμερανγκ.

Εάν είχε συμπεριλάβει και αυτή την υπόθεση υψίστης εθνικής σημασίας στην πρόταση του, θα είχε προλάβει να κολλήσει αυτός στον τοίχο τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην αποδοχή χρήσης προϊόντων υποκλοπής υπουργών, για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ