Λεβάντα κατά του στρες και της αϋπνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λεβάντα είναι ένα ιδιαίτερο βότανο που φυτρώνει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Οι καλύτερες ποικιλίες έχει αποδειχθεί πως φυτρώνουν στη βορειοανατολική Αφρική, τη νότια Ευρώπη, την Ινδία και τις Αραβικές χώρες.

Έχει πολλές θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, με τις δυο πιο γνωστές να είναι η καταπολέμηση του άγχους και η χαλαρωτική της δράση που συμβάλλει αποτελεσματικά ενάντια στην αϋπνία. Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες, η λεβάντα είναι πασίγνωστη για το ιδιαίτερο άρωμα της.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε και άλλα πολλά που θα δούμε στη συνέχεια, την κατατάσσουν στη γκάμα με τα καλύτερα βότανα. Η χρήση της, παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία και επεκτείνεται μέχρι την απολύμανση του σπιτιού, αφού είναι κατάλληλη για την απομάκρυνση του σκόρου από τις ντουλάπες, κ.α.

Η λεβάντα ανακουφίζει από άγχος και στρες

Φτιάξτε ρόφημα με λεβάντα και πιείτε 1 φλιτζάνι για να χαλαρώσετε. Το τσάι της ανακουφίζει από το άγχος και το στρες και επίσης χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Μια εξίσου σημαντική ιδιότητα είναι πως βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης. Θα φανεί αρκετά χρήσιμη στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, όπως επίσης θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Για να φτιάξετε έγχυμα λεβάντας

Θα χρειαστείτε:

25 γρ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας
500 ml νερό

Διαδικασία:

Σε κρύο νερό βάλτε τα αποξηραμένα άνθη του φυτού και περιμένετε 5 λεπτά να εκχωρήσουν τις ωφέλιμες ουσίες που περιέχουν. Το ρόφημα είναι έτοιμο, πίνετε 3 – 4 φορές την ημέρα.

Προσοχή! Η δοσολογία πρέπει να διατηρείται αυστηρά σε αυτές τις ποσότητες και να μην γίνεται κατάχρηση με τα άνθη του φυτού. Η υπερβολική δόση μπορεί να γίνει τοξική για τον οργανισμό.

Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Αν έχετε προβλήματα με το πεπτικό σύστημα και ταλαιπωρείστε από δυσπεψία, το ρόφημα λεβάντας θα δώσει και πάλι τη λύση. Καθώς είναι κατάλληλο για την επούλωση και ανακούφιση των εντερικών λοιμώξεων του στομάχου. Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο βότανο, μειώνουν τον αριθμό των κακών βακτηριδίων του στομάχου, βελτιώνοντας με αυτόν το τρόπο την υγεία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων από φούσκωμα στην κοιλιά που προκαλείται από δυσπεψία.

Κατάλληλη για δερματολογική χρήση

Χρησιμοποιήστε για εξωτερική χρήση. Εφαρμόζοντας πάνω στο δέρμα θα βοηθήσει με τον έρπη και τα εκζέματα. Επίσης διεγείρει την εφίδρωση του σώματος και βοηθά στη ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας του οργανισμού.

Πως να φτιάξετε αλοιφή

θα χρειαστείτε:

1 χούφτα άνθη λεβάντας, ξερά ή φρέσκα.
500 ml ελαιόλαδο.

Διαδικασία:

Βάλτε σε ένα γυάλινο βάζο μισή χούφτα άνθη και προσθέστε ελαιόλαδο, στη συνέχεια κλείστε το καπάκι αεροστεγώς. Τοποθετήστε το βάζο σε ηλιόλουστο μέρος και αφήστε τουλάχιστον για τρεις ημέρες. Μόλις περάσει η προθεσμία, σουρώνετε το μείγμα και τοποθετείτε τα υπόλοιπα άνθη του φυτού. Αφήστε για άλλες τρεις ημέρες τουλάχιστον και αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία, μέχρι η αλοιφή να αποκτήσει το έντονο άρωμα που είναι χαρακτηριστικό της λεβάντας. Μόλις είστε έτοιμοι, αλείφετε τις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα και θα δείτε σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του έρπη και των εκζεμάτων.

Περιέχει έναν μεγάλο αριθμό από ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά, όπως:

Φλαβονοειδή
Πολυφαινόλες
Τανίνες
Αιθέρια έλαια που είναι κατάλληλα για δερματολογική χρήση.

Αυτό το εκπληκτικό βότανο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διευκρινίσεις

Η λεβάντα είναι το βότανο που έρχεται από το φαρμακείο της φύσης για να παράσχει στον ανθρώπινο οργανισμό τις πολύτιμες ιδιότητες που περιέχει. Αν και η χρήση της είναι ωφέλιμη για τον άνθρωπο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φαρμακευτική αγωγή. Πάντοτε πριν ξεκινήσετε την κατανάλωση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ο γιατρός σας είναι ο μόνος υπεύθυνος για να σας συμβουλέψει σωστά ανάλογα με την πάθηση σας.

votanonkipos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ