Κομισιόν: Ένας μήνας προθεσμία σε Μαξίμου και ΕΥΠ για τη χρήση του Predator!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή-κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση θέτει αυστηρότατη (και πρωτοφανή για τα κοινοτικά δεδομένα) προθεσμία ενός μήνα για το ξεκαθάρισμα της πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου και της ΕΥΠ ως προς τη χρήση του λογισμικού παρακολούθησης Predator.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των πληροφοριών για παρακολουθήσεις (και) δημοσιογράφων, δικαιώνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- το αίτημα της «δημοκρατίας» για τη διεξαγωγή ειδικής έρευνας σχετικά με την παγίδευση των e-mails του εκδότη και συνεργατών της, καθώς και 17 Ελλήνων βουλευτών, τουλάχιστον ως το φθινόπωρο του 2019.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», η επιστολή φέρει ημερομηνία 29 Ιουλίου 2022. Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και οι συναρμόδιοι υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος ήταν ενήμεροι για τη σοβαρότατη αντίδραση και παρέμβαση της Κομισιόν μία εβδομάδα πριν από την αποκάλυψη των νεότερων στοιχείων για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ανδρουλάκη και τις -αναγκαστικές- παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του Μαξίμου Γρ. Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παν. Κοντολέοντος. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ