Το αφεντικό τρελάθηκε αλλα απο Σεπτέμβριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών για το νέο (προεκλογικό) πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αναμένεται να «κλειδώσει» στις αρχές του φθινοπώρου, ενόψει και της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Όταν δηλαδή ως εκ θαύματος θα εμφανιστεί ένα λεφτόδεντρο, το οποίο ήδη… ποτίζει δημοσίως εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσπαθώντας να προετοιμάσει το έδαφος και να εξηγήσει το πως θα βρεθούν χρήματα.

«Ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει και το 2023, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κόστους 450 εκατ. ευρώ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι «ο Πρωθυπουργός θα είναι απολύτως έτοιμος τον Σεπτέμβριο με κοστολογημένα μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ.Σταϊκούρα «Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι, που θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του προς όφελος της κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο και μετά (σ.σ. για πρόσθετα μέτρα στήριξης)».

Συμπλήρωσε ακόμα πως «πρέπει τον Σεπτέμβριο να μετρήσουμε τι δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται το καλοκαίρι, να βρούμε με ακρίβεια το περιθώριο που έχουμε και στη συνέχεια, επειδή λειτουργούμε συλλογικά, να υπάρξει ιεράρχηση από τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνεισφορά του τουρισμού, λέγοντας ότι «προβλέπαμε έσοδα από τουριστικές εισπράξεις 15 δισ. ευρώ και πιθανόν να ανέλθουν κοντά στα 18 δισ. ευρώ ή να τα υπερβούν».

Τέλος, είπε πως «το μεγάλο πρόβλημα- σε παγκόσμιο, σε ευρωπαϊκό και φυσικά σε ελληνικό επίπεδο- είναι η ακρίβεια, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη, η επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών. Εάν δεν υπάρξουν οριζόντιες ευρωπαϊκές λύσεις, κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της επιβάρυνσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ