Σάλος με όσα ειπε ο Μπαμπης Αποστολιδης για την ΕΥΠ στον αέρα του Metropolis

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο γνωστός νομικός Μπάμπης Αποστολίδης που αναφέρθηκε στο γνωστό και καυτό θέμα των υποκλοπών.

Ειδικά μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Ανδρουλάκη.

Απο το metrosport.gr

Ο κ. Αποστολίδης που κάνει διακοπές σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είπε μεταξύ των άλλων:

«Το καλοκαίρι για τις διακοπές μας είναι πάντα εντός Ελλάδας, όταν έχεις τόσες ομορφιές, τόσα νησιά που είναι ευλογημένα, αλήθεια που μπορείς να πας αλλού; Για να είμαι ειλικρινής, στα νησάκια του Αιγαίου που βρίσκομαι, δεν έχω πλήρη εικόνα για το θέμα των υποκλοπών.

Δεν είναι λογικό να παρακολουθεί πρόσωπα η ΕΥΠ. Εχει συγκεκριμένη δουλειά. Να παρακολουθεί τηλέφωνα υπόπτων για την εθνική ασφάλεια. Δεν είναι για να παρακολουθεί ανθρώπους που δεν έχουν θέματα, για να δουν εάν έχουν γκόμενα, ή φιλενάδα.

Η δουλειά της ΕΥΠ είναι να βρίσκει όσους επιχειρούν να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Για να παρακολουθεί τηλέφωνο πολίτη και όχι αλλοδαπού πρέπει να δοθεί άδεια από τον εισαγγελέα. Δεν μπορεί σήμερα ο εισαγγελέας να διατάξει να παρακολουθεί το τηλέφωνο του… Μπούζου για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ ή του Άρη.

Μπορεί να παρακολουθεί το τηλέφωνο του Μπούζου, εάν υπάρχουν υποψίες ότι συνδιαλέγεται με πρόσωπα που μπορούν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια. Πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον εισαγγελέα να δώσει αυτή την άδεια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να ζητήσει όλο τον φάκελο στη διάθεσή του. Υπάρχει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ που διερευνά οποιεσδήποτε ατασθαλίες δημοσίων υπαλλήλων. Εάν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ο εισαγγελέας μπορεί να αρνηθεί να παγιδευτούν τα τηλέφωνα ανθρώπων ή ακόμη και να μπουν κάμερες.

Αυτά δεν τα ακούει ο οποιοσδήποτε. Υπάρχουν αυστηρές δικλείδες. Υπάρχουν δύο εταιρίες, η μία είναι στα Σκόπια και η άλλη στο Ισραήλ που κάνουν τέτοια μηχανήματα. Πέντε μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα ενός διπλωμάτη καριέρας, του υπουργού εξωτερικών για παράδειγμα.

Μπορεί να υπήρξαν εθνικοί λόγοι, μπορεί να μην υπήρξε και τίποτε. Μία υποψία ή μία γνώμη μου, είναι πως η παρακολούθηση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη μπορεί να έγινε για μελλοντική συνεργασία στις εκλογές. Η ΕΥΠ είναι κόλαση. Μπορεί να μαζεύει κάποιος στοιχεία και να τα δίνει στο προιστάμενό του. Μπορεί και ο Πρωθυπουργός να μην γνώριζε τι συνέβη ή ακόμη και ο υπουργός εξωτερικών.

Καλό θα ήταν να παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στα νησιά, στην Θράκη, στην Αλβανία. Ας αφήσουν ήσυχα τα άλλα τηλέφωνα για το αν παρακολουθεί κάποιος την κρεβατοκάμαρά μου. Ας παρακολουθήσει κάποιος γιατί αυτοκτόνησαν 11 μάρτυρες για το noor 1. Σε λίγο κινδυνεύει να….αυτοκτονήσει και το πλοίο. Συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα, μυστήρια. Ηταν ένα μικρό καράβι που ήταν…. Τώρα μπορούν να παίρνουν και εμένα μέτρα για το….τσιμέντο, έτσι όπως με ακούνε.

Καλό θα είναι να φροντίσουν στα νησιά να έχουν νερό, τηλέφωνα που να ακούγεται η Ελλάδα. Να φροντίσουν τους γιατρούς. Να υπάρχει σύνδεση με την Ελλάδα και τον Χειμώνα. Δεν μπορεί να ανοίγεις το κινητό σου και να πληρώνεις σε τούρκικη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ