Υποκλοπές: Απέρριψε το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ο Τασούλας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με έμμεσο τρόπο απορρίπτει το αίτημα των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, Κώστας Τασούλας.

Ο ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας έστειλε επιστολές στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, ενημερώνοντας ότι θέσει το συγκεκριμένο αίτημα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα συνεδριάσει στις 22 Αυγούστου το μεσημέρι, την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε ότι θα επαναλειτουργήσει η Βουλή.

Η κυβέρνηση επιδιώκει όπως όλα δείχνουν, να παίξει το παιχνίδι των καθυστερήσεων, παρά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Επιτροπής στην επιστολή που κατέθεσαν ζητούσαν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ