Γκάφα ή δόλος; Με το μαυρισμένο αντίχειρα ο Κυριάκος, «έδειξε» τον τέως διοικητή της ΕΥΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στον πανικό του να γλιτώσει από τις,αδιαμφισβήτητες, ευθύνες του στην υπόθεση της αδιανόητης παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά έφθασε στο σημείο να ισχυρισθεί ότι ο Π. Κοντολέων διέπραξε παράβαση καθήκοντος. Και να γιατί:

Στο χθεσινό «διάγγελμά» του για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης , επικεφαλής της ΕΥΠ μετά την υπαγωγή της κατ’ ευθείαν σε αυτόν και όχι σε υπουργό, μεταξύ άλλων ισχυρίσθηκε και ότι: Δεν γνώριζε τίποτα (!!) για την κατά τη γνώμη του «νόμιμη» επισύνδεση εις βάρος του Ν. Ανδρουλάκη, διότι δεν τον ειδοποίησε ο τ. διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων. Αν τον είχε ειδοποιήσει τότε, κατά τον κ. Μητσοτάκη θα ήταν εντελώς διαφορετικός ο χειρισμός της υπόθεσης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Για να «κάνουμε ταμείο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής: Επειδή η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη αφορά πολιτικό πρόσωπο, πριν την επισύνδεση ο Π. Κοντολέων όφειλε να ειδοποιήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, δηλαδή τον πρωθυπουργό, να τον ενημερώσει και να ζητήσει οδηγίες. Επειδή δε ο Π. Κοντολέων δεν το έπραξε –δηλαδή έκανε «του κεφαλιού» του- γι’ αυτό και αποπέμφθηκε.

Άρα, κατά Κυριάκο Μητσοτάκη, ναι μεν η επισύνδεση ήταν «νόμιμη», αλλά υπάρχει παράνομη παράλειψη του Π. Κοντολέοντος διότι πριν δεν ειδοποίησε, ως όφειλε, τον πολιτικό του προϊστάμενο. Παράνομη παράλειψη η οποία έγινε με πρόθεση Π. Κοντολέοντος και οδήγησε στην προκληθείσα βλάβη στην προσωπικότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη.

Επομένως ο Π. Κοντολέων, πάντα κατά Κυριάκο Μητσοτάκη, διέπραξε εγκληματική παράβαση καθήκοντος κατά το άρθρο 259 του ποινικού κώδικα.

Με αυτόν τον τρόπο, και ανεξάρτητα από το τι ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε «μήνυμα» στον αρμόδιο εισαγγελέα να κινήσει διαδικασία παράβασης καθήκοντος εις βάρος του τ. διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέντος!!!

Τι περιμένουν λοιπόν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές; Να τις πάρει τηλέφωνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Να θυμόμαστε ότι η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή», όχι όμως «θεόστραβη» και, το κυριότερο, δεν είναι «κουφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ