Οι αρμοί της εξουσίας, το παρακράτος και οι υποκλοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης

«Οι βλακώδεις δικαιολογίες ότι όλα έγιναν νόμιμα με την έγκριση της εισαγγελέως της ΕΥΠ μεγεθύνουν τους προβληματισμούς για τη νομιμότητα των ενεργειών της ΕΥΠ και της εισαγγελέως. Είναι επιτακτική εθνική ανάγκη να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι και για ποιο λόγο εισηγήθηκαν στην εισαγγελέα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης πρέπει να ερευνηθεί εάν η εισαγγελέας νόμιμα και ορθά ενέκρινε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Μπαζιάνα σε ανύποπτο χρόνο, έγκαιρα, εύστοχα, ευφυέστατα και με αξιοσημείωτη οξυδέρκεια αναφέρθηκε στον έλεγχο των αρμών της εξουσίας.

Το διεφθαρμένο καθεστωτικό τμήμα του πολιτικού συστήματος που καλύπτει, υποθάλπει και επωφελείται της δράσης του παρακράτους, διαστρέβλωσε τα λόγια της, παραποίησε την αλήθεια, αντέστρεψε την πραγματικότητα, όπως συνηθίζει, και της επιτέθηκε με λύσσα και οργή.

Ως γνήσιοι πολιτικοί απατεώνες επιχείρησαν για άλλη μία φορά να εξαπατήσουν κατά την προσφιλή τους συνήθεια τον ελληνικό λαό.

Το παρακράτος έπρεπε να προστατευθεί και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη δράση του σε βάρος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Επιχειρήθηκε να εμφανισθεί η φράση της κ. Μπαζιάνα για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας ως αντιδημοκρατική αντίληψη που αποσκοπεί στην άλωση του κρατικού μηχανισμού.

Το θράσος και η υποκρισία των πολιτικών απατεώνων δεν έχουν όρια.

Ακόμη και ο πλέον αφελής Ελληνας αντιλαμβάνεται ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας αφορά την εξουδετέρωση του παρακράτους που σφιχτά εναγκαλίζεται –ενίοτε μέχρι ασφυξίας– τον κρατικό μηχανισμό, ή τουλάχιστον τον περιορισμό των επικίνδυνων παράνομων παρακρατικών ενεργειών.

Σε όλα τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας το ουσιαστικό «έλεγχος» σημαίνει λογοδοσία, εξέταση για διαπίστωση της αλήθειας, αξιολόγηση και διασταυρωμένη κρίση. Σε όλα τα λεξικά το ρήμα «ελέγχω» σημαίνει:

Ασκώ έλεγχο ως αρμόδια αρχή, π.χ. η Εφορία ελέγχει τα λογιστικά βιβλία.

Θέτω υπό έλεγχο ένα φαινόμενο ή μια κατάσταση και περιορίζω τις διαστάσεις και τις συνέπειές του, π.χ. οι πυροσβέστες έλεγξαν την πυρκαγιά.
Πειθαρχώ ή συγκρατώ, επιβάλλω ή κυριαρχώ, π.χ. ελέγχω τον θυμό μου.
Επιπλήττω, αποδοκιμάζω, π.χ. η συνείδηση μας ελέγχει.
Αξιολογώ, κρίνω, διασταυρώνω, π.χ. ελέγχω τις πληροφορίες.
Κατευθύνω, καθορίζω, π.χ. ελέγχω το αυτοκίνητο.
Κυριαρχώ, καθορίζω, π.χ. οι Αθηναίοι ήλεγχαν τα στενά του Ελλησπόντου.
Επομένως είναι απολύτως προφανές ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας σημαίνει λογοδοσία, έλεγχο και αξιολόγηση του κρατικού μηχανισμού από τα αρμόδια όργανα και τις αρμόδιες αρχές.

Αδιάψευστη επιβεβαίωση των προαναφερομένων αποτελεί το γεγονός ότι συγγενείς λέξεις του ρήματος «ελέγχω» είναι οι λέξεις έλεγχος, ελεγκτής, ελεγκτήριο.

Επομένως ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας δεν σημαίνει άλωση του κρατικού μηχανισμού, όπως υποκριτικά και ξεδιάντροπα ισχυρίζονται οι πολιτικοί απατεώνες με την καθεστωτική νοοτροπία και συμπεριφορά, αλλά αντιθέτως επιδιώκει την απελευθέρωση του κρατικού μηχανισμού από εξωθεσμικές παράνομες παρεμβάσεις και από παρακρατικές δράσεις και μεθοδεύσεις.

Η ύπαρξη του παρακράτους που διατρέχει και ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας στην Ελλάδα διαχρονικά είναι γνωστή σε όλους τους Ελληνες.

Η ανατριχιαστική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αναρωτήθηκε «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» είναι πλέον παροιμιώδης και επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη και τη δράση του παρακράτους στην Ελλάδα πριν από αρκετές δεκαετίες.

Δεν είναι όμως η μόνη απόδειξη παρακρατικών εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Εντελώς ενδεικτικά υπενθυμίζω τη δίκη των αεροπόρων στη δεκαετία του 1950, τα γεγονότα του 1965, την αποστασία με εξαγορές και εκβιασμούς βουλευτών, το δήθεν σαμποτάζ με ρίψη ζάχαρης σε τεθωρακισμένα στον Εβρο, τη δικτατορία του 1967 και άλλα πολλά.

Αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης αποτελεί η αποκαλυφθείσα τις τελευταίες ημέρες παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη και μάλιστα «για το καλό της Ελλάδας», δηλαδή για λόγους εθνικής ασφάλειας, όπως ανόητα και ξεδιάντροπα επικαλούνται όσοι επιχειρούν να εμφανίσουν νόμιμη την παρακολούθηση.

Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη προκαλεί ανατριχίλα, αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία και δημιουργεί τεράστια ερωτήματα που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενός ιστορικού κόμματος, και ως εκ τούτου πολύ σημαντικός πολιτικός παράγοντας.

Οι βλακώδεις δικαιολογίες ότι όλα έγιναν νόμιμα με την έγκριση της εισαγγελέως της ΕΥΠ μεγεθύνουν τους προβληματισμούς για τη νομιμότητα των ενεργειών της ΕΥΠ και της εισαγγελέως.

Είναι επιτακτική εθνική ανάγκη να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι και για ποιο λόγο εισηγήθηκαν στην εισαγγελέα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.

Επίσης πρέπει να ερευνηθεί εάν η εισαγγελέας νόμιμα και ορθά ενέκρινε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθεί ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ «για το καλό της Ελλάδος».

Πριν όμως από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του κ. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη υπήρξαν αποκαλύψεις και για άλλες παρεμφερείς δράσεις του παρακράτους, οι οποίες αγνοήθηκαν επιδεικτικά και επιχειρήθηκε να συγκαλυφθούν.

Ο κ. Φιλιππάκης, εκδότης εφημερίδων που μάχονται ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε αρχικά στη Δικαιοσύνη, στην ανακρίτρια του Α.Π. κ. Αλεβιζοπούλου και στη συνέχεια στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μπούρα άθλιες παρακρατικές μεθοδεύσεις και παράνομες υποκλοπές σε βάρος όχι μόνο του ιδίου και των συνεργατών του, αλλά και 17 πολιτικών προσώπων που συμμετείχαν σε επιτροπές για θέματα εθνικής ασφάλειας και σημασίας, όμως οι καταγγελίες του αγνοήθηκαν παντελώς.

Το παρακράτος προστατεύθηκε για άλλη μία φορά.

Ο κ. Κοντολέων, τέως διοικητής της ΕΥΠ, πριν από λίγες ημέρες απέκρυψε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι παρακολουθείται το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη.

Εάν η παρακολούθηση ήταν νόμιμη και με την έγκριση της εισαγγελέως γιατί την απέκρυψε ο κ. Κοντολέων;

Τέλος, με άθλιες παρακρατικές μεθοδεύσεις οι πολιτικοί απατεώνες χρησιμοποίησαν παράνομες μαγνητοφωνήσεις προκειμένου να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis ως δήθεν σκευωρία του Παπαγγελόπουλου και του Τσίπρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» (εκδ. Ινδικτος σελ. 172) αλαζονικά περηφανεύεται ότι με τη συνεργασία του Θάνου Πλεύρη, πρώην βουλευτή του Καρατζαφέρη και νυν υπουργού της Ν.Δ., κατήρτισαν τροπολογία που ψηφίσθηκε από τη Βουλή για να νομιμοποιήσουν τη χρήση συνομιλιών που έχουν καταγραφεί παράνομα.

Στην Ελλάδα το παρακράτος έχει διεισδύσει όχι μόνο στους αρμούς της εξουσίας, αλλά και στους χώρους της Δικαιοσύνης και του Τύπου.

Εχει εξασφαλίσει τη συνεργασία επίορκων λειτουργών της Δικαιοσύνης και αργυρώνητων δημοσιογράφων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ραντεβού τον Σεπτέμβριο στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ομως ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Το θράσος, η αλαζονεία, η ανοησία και η αίσθηση ασυλίας που χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς απατεώνες, τους οδήγησαν όπως και τους παρακρατικούς συνεργάτες τους σε μοιραία λάθη.

Τα μοιραία λάθη τους δίνουν την ευκαιρία στους έντιμους πολιτικούς που υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και στον ελληνικό λαό να αντιδράσουν, να εξοντώσουν πολιτικά και να στείλουν στους υπονόμους της Ιστορίας, όπου ανήκουν, τα σκοτεινά, βρομερά υποκείμενα του παρακράτους, τα αρπακτικά (Predator) τρωκτικά που τρέφονται από τις σάρκες της πατρίδας μας και του λαού μας».

Άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ