Το Ιράν άρχισε να εκπαιδεύει Ρώσους στρατιώτες για τη χρήση drones Shahed-129 στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιράν έχει αρχίσει να εκπαιδεύει Ρώσους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν τα προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του, το τελευταίο σημάδι ότι η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα στρατιωτικά όπλα της Τεχεράνης για να προσπαθήσει να αποκτήσει ένα νέο αεροπορικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Ιρανοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν την εκπαίδευση τις τελευταίες εβδομάδες ως μέρος μιας συμφωνίας που θα οδηγήσει την Τεχεράνη να στείλει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, επικαλούμενος πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία «δεν είχε κανένα σχόλιο για αυτό το θέμα» όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα drones, σύμφωνα με την wsj.com.

Τον περασμένο μήνα, ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αεροδρόμιο στο κεντρικό Ιράν τουλάχιστον δύο φορές για να εξετάσει drones ικανά να μεταφέρουν όπλα, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τις δορυφορικές εικόνες.

Το Ιράν άρχισε να παρουσιάζει τα drones Shahed-191 και Shahed-129, γνωστά και ως UAV ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, στη Ρωσία στο αεροδρόμιο Kashan, νότια της Τεχεράνης, τον Ιούνιο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Και οι δύο τύποι drones είναι ικανά να μεταφέρουν πυραύλους ακριβείας. Ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν σχεδιάζει να πουλήσει στη Ρωσία εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

edition.cnn.com , Eurasian Times,

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ