Ο Τούρκος έχει μοναδική ευκαιρία να χτυπήσει, με Στόλτενμπεργκ και Γκουτέρες στο πλευρό του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανένας εφησυχασμός!

Όλα δείχνουν πως το πολυήμερο και καθημερινό πρωτοσέλιδο Τύπου και Δελτίου πάντων για το Τούρκικο γεωτρύπανο, που το μάθαμε όλοι καλα και λεπτομερώς για να το αναγνωρίζουμε άνευ δυσκολίας, δρα κατόπιν σχεδίου και σε πλήρη του Διεθνούς Δικαίου των θαλασσών, τήρηση αυτού.

Στο ξεκίνημα του. Αν όχι για την ώρα.

Θα ήσαν λίαν αφελείς οι πιστεύοντες ότι οι Τούρκοι το πήραν για τα χωρικά τους ύδατα και νερά.

Εμείς αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι δικές μας εφεξής κινήσεις, με μπούσουλα τις διεθνώς τελευταίες, που ως δεικνύεται μας εξασφάλισαν τον τουριστικά ήρεμο χρόνο στις επίμαχες περιοχές της επικράτειας. Προσωρινά. Και επειδή ο λαός λέει πως «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» όχι μόνον ας μήν το παρατήσουμε, το κλίμα, αντιθέτως να το καλιεργήσουμε συστηματικά και διακομματικά με ομόφωνη συνεννόηση όλων των εκλεγμένων αρχόντων.

Ο καιροφυλακτών Τούρκος  δεν πρόκειται να αργήσει επανερχόμενος αρχικά στο «ρεφραίν» τις αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, για να είναι πιο εύκολος ο «μεζές» δοθησομένης της ευκαιρίας οποίαν και δεν πρόκειται να την αφήσουν αχρησιμοποίητη. Αν οι ίδιοι δεν την στήσουν εμπρός μας, και «τσιμπήσουμε».

Στενή επιφυλακή σε Γκουτιέρες και Στόλτενμπεργκ που είναι και τα «εργαλεία» τους αποδεδειγμένα πλέον και για όσο ακόμα αυτοί οι δύο «κύριοι» θα υπάρχουν. Παράδειγμα τα Βαρώσια που λανθάνουν της προσοχής του ΓΓ του ΟΗΕ. Του απαιτείται πόμπευση επι αυτού δημοσίως, μέχρι να πάρει θέση απαντώντας. Αυτό που τόσο πολύ αποφεύγει.

Ο δε μισέλλην Δανός ΓΓ του ΝΑΤΟ να τοποθετηθεί για τις πολύ στενές σχέσεις κράτους μέλους της συμμαχίας με τό κατ εξοχήν κράτος εχθρό αυτής. Τώρα που όλα βγαίνουνε «πάνω στο χαλί» με την Κίνα στο προσκήνιο, να σταματήσει η Τουρκία να απολαμβάνει ανοχής ατύπως τοποθετημένη και με τον «χωροφύλαξ» όπως ο λαός επίσης λέγει. Όταν βρισκόμαστε ορατά προ πυρηνικής σύρραξης, κανένα κράτος, δες Τουρκία, δεν πρέπει αφίεται «κολοκυθεύειν τε τουμπανιάζειν». Διότι περί αυτού πρόκειται από τούδε και στο εξής. Σιγά που θα τα χαλάσει με την Κίνα.

Συνεπώς το εντελώς σημερινό πρόσωπο της Τουρκίας ως το καλό παιδί τήρησης του περί θαλάσσης Διεθνούς Δικαίου, μόνο τέτοιο δεν είναι. Το καταμαρτυρούν ξεφεύγουσες κουβέντες υψηλά ισταμένων πολεμοχαρών Τούρκων. Ας τις ξαναδιαβάσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ