Αποφυλακίζεται ο ελαιοχρωματιστής που είχε βουτήξει τον πίνακα του Πικασο απο την εθνική πινακοθήκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Σαρματζόπουλος, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για την κλοπή του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Γυναικείο κεφάλι», μέσα από την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο «φαντομάς» της Εθνικής Πινακοθήκης έκανε αίτηση αποφυλάκισης μέσω τω δικηγόρων του Σάκη Κεχαγιόγλου και Γεωργίου Δρύλλη, η οποία έγινε δεκτή. Ο Σαρματζόπουλος θα βγει με ηλεκτρονική επιτήρηση από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν και χωρίς κανέναν άλλον περιοριστικό όρο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής «βούτηξε» και τον «Ανεμόμυλο Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν αλλά και  ένα έργο σε χαρτί του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) που απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala. Ο ίδιος είχε κρύψει τα έργα τέχνης σε ρεματιά στην Κερατέα. 

pinakes

Η κινηματογραφική κλοπή έγινε το 2012, με τις αρχές να εξιχνιάζουν την υπόθεση μετά από… εννέα ολόκληρα χρόνια. 

«Η αποδοχή της αιτήσεως αποφυλάκισης του εντολέως μου από τον κ. Ανακριτή, είναι πράξη απολύτως σύμφωνη με το Δίκαιο και την Ποινική Δικονομία . Ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας του Picasso , δεν θα επέστρεφε ποτέ στην κυριότητα της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ελληνικού Λαού , εάν δεν υπήρχε η επιθυμία, η βούληση και η πλήρης συνεργασία αλλά και η έμπρακτη μεταμέλεια του εντολέως μου, πράγμα το οποίο η Δικαιοσύνη εκτίμησε και έλαβε σοβαρά υπόψιν της. Θεωρώ ότι ο κ. Σαρματζόπουλος, όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει, ελεύθερος πλέον, τους φυσικούς του δικαστές θα κριθεί με νηφαλιότητα και επιείκεια» δήλωσε ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ