Ο ουκρανικός στρατός έπληξε με ρουκέτες πυροσβεστική υπηρεσία κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το κτίριο του πυροσβεστικού σταθμού κοντά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια (ZNPP)  που υπέστη σημαντικές ζημιές, έγραψε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης, στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 5 ρουκέτες έπληξαν την περιοχή της πυροσβεστικής. Δημοσίευσε και φωτογραφίες από την καταστροφή.

1


«Το κτίριο του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων υπέστη σοβαρές ζημιές. Συνολικά πέντε πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή της μονάδας», έγραψε.

Η «Moskovskiy komsomolets» προσθέτει ότι ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (CAA) της περιοχής Ζαπορόζια, Γεβγένι Μπαλίτσκι, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προσπαθεί να επιτύχει το αποτέλεσμα μιας «βρώμικης βόμβας», δηλαδή ραδιενεργών εκπομπών, χτυπώντας το ZNPP.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί νεοναζί προσπαθούν σκόπιμα να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στο ZNPP και η επιτυχής πρόκληση έκλυσης ραδιενέργειας θα καταστήσει τη γύρω περιοχή ακατοίκητη.

Εκκλήσεις του γγ του ΟΗΕ

Παρά τις εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να σταματήσει οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα σε μια συγκεκριμένη ακτίνα κοντά στο ZNPP, τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν τους βομβαρδισμούς.

2
Οι Ουκρανοί μιλούν για “βρώμικη βόμβα” με 
τα πυρηνικά απόβλητα

 Αναφέρεται ότι χτυπήματα γίνονται τόσο από πυροβολικό όσο και από εκτοξευτές ρουκετών, συμπεριλαμβανομένου του MLRS, σημειώνει η topwar.ru.

Δεν έχουν επισκεφθεί τον σταθμό εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ

Ο Στέφαν Ντουζάρικ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) δεν έχουν επισκεφτεί ακόμη τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia λόγω διαφόρων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ασφάλεια, δημοσιεύει σήμερα το Ria Novosti.

4

Ria Novosti

Όπως δήλωσε ο Ντουζάρικ, «η οργάνωση της αποστολής των διεθνών δημοσίων υπαλλήλων στη ζώνη σύγκρουσης με θολή πρώτη γραμμή απαιτεί χρόνο».

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ