Μαυροβούνιο: Ένοπλος δολοφόνησε 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας ένοπλος άνδρας σε κεντρική πόλη του Μαυροβουνίου άνοιξε πυρ μετά από οικογενειακή διαμάχη όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί σε μάχη με την αστυνομία. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε την είδηση χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους του εγκλήματος και το προφίλ του δράστη. Η κτηνωδία είναι ασύλληπτη, καθώς μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Η κρατική τηλεόραση RTCG μετέδωσε ότι ο 34χρονος ένοπλος τραυμάτισε άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, στη γειτονιά Medovina του Cetinje κοντά στην έδρα της πρώην βασιλικής κυβέρνησης.

Το Cetinje βρίσκεται 22 μίλια δυτικά της Ποντγκόριτσα, τη σημερινή πρωτεύουσα του μικρού βαλκανικού έθνους.

Το περιστατικό σηματοδοτεί τον πιο φονικό πυροβολισμό στο έθνος της Αδριατικής εδώ και δεκαετίες.

Το Κρατικό κανάλι του Μαυροβουνίου, επικαλούμενο μάρτυρες, είπε ότι ο δράστης πυροβολούσε τυχαία ανθρώπους που περπατούσαν στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Τσετίνιε, ενώ άλλοι δύο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο στην Ποντγκόριτσα.

Η αστυνομία πυροβόλησε τον ένοπλο αφού αυτός πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια το σημείο της επίθεσης αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ