Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Σαν σήμερα αυτά τα πέντε παλικάρια δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους εισβολείς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτική είναι η δήλωση του φωτογράφου του «Αττίλα», Εργκούν Κονουκσεβέρ, ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των πέντε Ελληνοκύπριων εθνοφρουρών αιχμαλώτων, εγκλήματος πολέμου που αποκαλύφθηκε 35 χρόνια μετά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του φωτογράφου, όχι μόνο είδε τη δολοφονία των αιχμαλώτων, αλλά έχει καταθέσει σχετικά στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εργκούν Κονουκσεβέρ, μιλώντας αποκλειστικά στη ΝΕΤ: «Οι φωτογραφίες είναι αυτές που είχα βγάλει. Όταν έπεσαν αιχμάλωτοι (οι Ελληνοκύπριοι) οι Τουρκοκύπριοι αξιωματικοί τους φέρθηκαν καλά και μάλιστα τους άναψαν και τσιγάρο. Ενώ συνεχιζόταν η εισβολή, ήρθαν οι Τουρκοκύπριοι μαχητές και οι αξιωματικοί παρέδωσαν τους (Ελληνοκύπριους) αιχμαλώτους σε αυτούς. «Πάρτε τους, κλείστε τους κάπου και φυλακίστε τους» τους είπαν οι Τουρκοκύπριοι αξιωματικοί και έφυγαν. Λίγο αργότερα, διαπληκτίστηκαν και οι Τουρκοκύπριοι μαχητές τους σκότωσαν (τους Ελληνοκύπριους). Θέλουν να μας κάνουν να γίνουμε εχθροί. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είναι ανώφελο να τα θυμόμαστε ύστερα από 35 χρόνια, γιατί 35 χρόνια μετά οι πέντε Ελληνοκύπριοι στρατιώτες δεν γυρίζουν πίσω».

Εκτός της εκδοχής που παρουσιάζει ο φωτογράφος, υπάρχει και η μαρτυρία διεθνών παρατηρητών ότι τους αιχμαλώτους εκτέλεσαν εν ψυχρώ Τούρκοι αξιωματικοί, ενώ 16 φιλμ με φωτογραφίες τράβηξε τότε ο Κονουκσεβέρ, που όμως υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα γιατί του τα πήραν όλα και τα στιγμιότυπα δεν κυκλοφόρησαν από αυτόν.

Συγκλονισμένος δήλωσε ότι είναι από τις αποκαλύψεις, ο τότε επικεφαλής της διμοιρίας των στρατιωτών στην οποία συμμετείχαν και οι πέντε αιχμάλωτοι που δολοφονήθηκαν, Γιώργος Συμεωνίδης.

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ, ERT-online, SanSimera.gr cyprustimes.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ