Διεθνής σάλος: Απειλούν την συγγραφέα του Harry Potter, Joanne Rowling, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή της στον συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε καθεστώς τρόμου ζει πλέον η συγγραφέας του Harry Potter, η Joanne Rowling, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή της στον συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί.

Η διάσημη συγγραφές αποκάλυψε πως ένα σ εξτρεμιστής ισλαμιστής από το Πακιστάν εκτόξευσε απειλές εναντίον της. Ο συγκεκριμένος της είπε “είσαι η επόμενη”, απαντώντας σε ανάρτησή της για την επίθεση εναντίον του Ρούσντι.

D0A889CF BCCE 42A3 B6F5 8A6AE50E5C8A

Ο εν λόγω Πακιστανός. ο Μεέρ Ασίφ Αζίζ, φέρεται να επιχαίρει για την επίθεση στο Ρούσντι και να επαινεί τον δράστη, και να έχει επανειλημμένως εκφράσει την υποστήριξή του στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης, ενώ έχει χαρακτηρίσει το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ινδία ως “κράτη τρομοκράτες”.

Η Ρόουλινγκ έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν από γυναίκες τρανς για τις θέσεις της σχετικά με το γυναικείο φύλο. Ο Ασίφ Ασίζ αυτοπροσδιορίζεται ως “φοιτητής, κοινωνικός ακτιβιστής, πολιτικός ακτιβιστής και ερευνητικός ακτιβιστής”. Μένει στο Καράτσι και εμφανίζεται ως υποστηριχτής του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, ο οποίος συχνά καταφέρεται εναντίον του Ισραήλ στο Twitter.

Η ηλικίας 57 ετών Ρόουλινγκ έγραψε για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ρούσντ騔Τρομακτικά νέα. Αισθάνομαι αηδιασμένη. Ας είναι καλά ο άνθρωπος”. Ο Αζίζ, οποίος έγραψε για τον δράστη Χάντι Ματάρ ότι είναι “επαναστάτης σιίτης μαχητής” της απάντησε. “Mην ανησυχείς είσαι η επόμενη”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ