Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Το αναξιόπιστο πόρισμα «Φάκελος της Κύπρου» της Κυπριακής Βουλής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάμε όντως για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Όλοι σήμερα ομιλούν περί τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Είναι αυτό...

Αερολογίες

Κώστα Δημ ΧρονόπουλουΧρόνια - και ζαμάνια –τα ίδια και...

Οι Ιρανές ηρωίδες αποκαλύπτουν και τη δική μας υποκρισία…

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με μεγίστη απορία τα συμβαίνοντα...

Επετειολογιο ΕΟΚΑ 55-59 μηνος Οκτωβρίου

3/10/1958 Σε ενέδρα στο Ακρωτήρι εφονεύθησαν τρεις Αγγλοι στρατιώτες  ...

Ο Διονύσης Παντής είχε προβλέψει «χτύπημα» στον αγωγό!

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο γνωστός δικηγόρος Διονύσης Παντής, αναφερόμενος...

Ο Εθνάρχης και αισυμνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 27 Σεπτεμβρίου 1831)

  Ευαγγελία Κ. Λάππα 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ο Εθνάρχης, αισυμνήτης1 και «άγιος»...

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

Ελληνική ρελάνς κόντρα στα σχέδια του Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του...

Φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα!

Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι τις φωτιές τις...

Αιδώς αχρειοι βάρβαροι εγκληματίες ανα τους αιώνες

Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ. Λήθη των ιδίων κακών...

“Η χαμένη ευκαιρία της Προέδρου”

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει...

Γιώργος Βενετσανος: Τα σημαντικά άσημα της Ελλάδος

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΗ Πατρίδα μας έχει αρκετά πράγματα...

Οι αγροτικές εργασίες δεν είναι «ντροπή», σε αντίθεση με τα παράσιτα του Κολωνακίου

Στην θεμιτή τους πρόθεση εξεύρεσης θέματος γραφής των προς...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημασία των Ιταλικών εκλογών για την Ευρώπη»

Η σημασία των ιταλικών εκλογών είναι καθοριστική για ολόκληρη...

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Το αναξιόπιστο πόρισμα «Φάκελος της Κύπρου» της Κυπριακής Βουλής

Με «κλεμμένα» και χαλκευμένα τάχατες έγραφα  του ΝΑΤΟ !

Ο «Φιλελεύθερος» το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 δημοσίευσε το κείμενο του Φάνη Μακρίδη με τίτλο « Καυτή πατάτα στα χέρια της Αννίτας», εξηγώντας ότι  «Η κυπριακή βουλή σιωπά εδώ και δύο χρόνια –Παρά τις εκκλήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η Κύπρος δεν δίνει πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό».

Ο Λόρδος Bridge για την ελευθερία έκφρασης

Ξεκινώ με τη δήλωση του έγκριτου Δικαστή Λόρδου Bridge στην υπόθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Αγγλίας εναντίον της εφημερίδας Guardian. Attorney General v Guardian Newspapers Ltd (No.1) [1987] 1 WLR 1248 (υπόθεση Spycatcher ):

«Freedom of speech is always the first casualty under a totalitarian regime. Such a regime cannot afford to allow the free circulation of information and ideas among its citizens. Censorship is the indispensable tool to regulate what the public may and what they may not know.”

Screenshot 2022 08 14 at 9.09.59 AM

Μετάφραση : « Η ελευθερία λόγου είναι πάντα το πρώτο θύμα σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Τέτοιο καθεστώς δεν μπορεί να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία πληροφοριών και ιδεών ανάμεσα στους πολίτες του. H λογοκρισία είναι το απαραίτητο εργαλείο για να ελέγχει τι μπορεί ή δεν μπορεί το κοινό να γνωρίζει».

Γενική Εισαγγελία, Γενικός Ελεγκτής , ΤΑΕ Λευκωσίας

Δεν ξαφνιάζει η αποκάλυψη στον «Φ».  Επιβεβαιώνει με μελανά χρώματα, μια διαχρονικά  ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της Βουλής των Αντιπροσώπων. Δεν δίνουν πρόσβαση σε κανένα ούτε σε εκείνους που έδωσαν μαρτυρίες! Και όμως ο Μαρίνος Σιζόπουλος χρησιμοποιεί υλικό από το κατασκεύασμά του για να γράφει διαστρεβλωμένα ιστορικά τάχατες βιβλία. (βλέπε άρθρο  μου «Συνέδριο Βερμούδων Μάρτιος 1957 και βιβλίο Μαρίνου Σιζόπουλου» από γνώση υλικού του «απαγορευμένου» «Φακέλου της Κύπρο»! «Σημερινή» 6.4.2022).

https://simerini.sigmalive.com/article/2022/4/6/sunedrio-bermoudon-martios-1957-kai-biblio-marinou-sizopoulou/

Η συμπεριφορά αυτή έναντι της Βουλής των Ελλήνων, διερωτώμαι αν οφείλεται  στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της  «Επιτροπής» της Κυπριακής Βουλής που συνέταξε το εν λόγω αναξιόπιστο «πόρισμα», κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, για να κτίσει ένα ψευτο-αφήγημα στα κομματικά μέτρα ορισμένων,  χρησιμοποίησε κατάπτυστο ψευτο-έγγραφο, κατασκευασμένο όπως και άλλα, από μια … βιομηχανία πλαστογράφησης στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990.   Στις 26 Αυγούστου 2014, με τη γνώση και καθοδήγηση  του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη,  αποκάλυψα και ξεσκέπασα εκείνη την επαίσχυντη προσπάθεια.  Αφού επικοινώνησα πρώτα γραπτώς με το Αρχείο του ΝΑΤΟ και εξασφάλισα γραπτή  επιβεβαίωση ότι το εν λόγω τάχατες έγγραφο του ΝΑΤΟ δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. ΄Ηταν πλαστό. Δημοσίευσα το αποκαλυπτικό μου άρθρο « Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο». Παραθέτω την ηλεκτρονική απάντηση από το Αρχείο του ΝΑΤΟ καθώς και το πλαστό «έγγραφο», το οποίο ο Μ. Σιζόπουλος και η Επιτροπή του χρησιμοποίησαν σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στο «πόρισμά» τους. Παραθέτω μία.

From: Deserno Ineke [mailto:[email protected]]
Sent: 13 August 2014 15:49
To: Fanoulla Argyrou
Cc: Nouvelot Eudes; mailbox nato archives
Subject: RE: : A “NATO” document of July 1974 signed by J. Luns referring to J. Sisco

Classification: NATO UNCLASSIFIED

Dear Ms Argyrou,

With reference to your question, I can confirm that – following an archival assessment of the document – it is not deemed to be a genuine NATO document. The assessment was based on several criteria including the signature and the reference code, which are not in accordance with NATO standards.

As a researcher you are most welcome to visit the NATO Archives in Brussels to consult our official records approved for public disclosure.

Kind regards,

Ineke Deserno

https://simerini.sigmalive.com/article/2014/8/26/arkheio-nato-to-eggrapho-den-einai-gnesio/

Screenshot 2022 08 14 at 9.10.12 AM

Το πλαστό «έγγραφο» στο «πόρισμα» της Κυπριακής Βουλής ενώ βρισκόταν  στη σελ. 67 του βιβλίου  Αθανάσιου Στριγά «Διεθνείς Συνωμότες»

Screenshot 2022 08 14 at 9.10.24 AM 

Σελίδα 371 του «Πορίσματος» της Βουλής των Αντιπροσώπων  χρήση του πλαστού «εγγράφου» ΝΑΤΟ.

Από τότε όφειλε πιστεύω να είχε αναλάβει αυτεπάγγελτα η Γενική Εισαγγελία (και ο Γενικός Ελεγκτής για την σπατάλη δημόσιου χρήματος), για την χρήση πλαστογραφημένου αισχρού «εγγράφου», που στην πραγματικότητα όπως αποκάλυψα αργότερα, τόσο εγώ όσο και ο αγαπητός καθηγητής Θεόδωρος Χαραλάμπους, με διάφορα μας αποκαλυπτικά άρθρα, βρισκόταν  δημοσιευμένο, (μαζί με άλλα τέτοια πλαστογραφημένα τάχατες έγγραφα του ΝΑΤΟ) σε βιβλία κάποιου Αθανάσιου Στριγά από την Ελλάδα!

Με ποία μούτρα λοιπόν η Κυπριακή Βουλή θα δώσει… πρόσβαση σε ένα αναξιόπιστο, λεγόμενο πόρισμα, στην Ελλαδική Βουλή; Όπως  δεν δίνει πρόσβαση σε κανένα από εμάς, και στους ανθρώπους που κάλεσε και έδωσαν μαρτυρία.  «Καυτή πατάτα» όντως,  στα χέρια της Προέδρου της Βουλής Ανίτας Δημητρίου! Η οποία καλείται να πράξει το σωστό και να μην συνεχίζει να καλύπτει τα απαράδεκτα.

«Έκλεψε έγγραφα» – Το ΤΑΕ γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε;

Στις 25.10.2018, το Sigmalive δημοσίευσε δηλώσεις του κ. Μαρίνου Σιζόπουλου, που έγιναν στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Χριστοφίδου, όπου ο κ. Μ.Ζ. προέβη σε μια εκπληκτική διά τηλεοράσεως, παραδοχή. Ότι υπέκλεψε έγγραφα (εννοείται από την Ελλάδα) την περίοδο που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συνέταξε το 2011 ένα «Πόρισμα» με τίτλο «Πόρισμα Φακέλου Κύπρου».  Είπε συγκεκριμένα ο κ. Μ. Σιζόπουλος:

«Το είπα ξεκάθαρα, ήταν υποκλοπή. Αφού δεν μου έδωσαν πρόσβαση, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους για να τα εξασφαλίσω. Και εξασφάλισα ένα σημαντικό αριθμό τέτοιων εγγράφων».

Αλλά ποία είναι τα «έγγραφα» που δήλωσε ότι έκλεψε; Εννοεί τα πλαστά από τα βιβλία του Στριγά; Εννοεί άλλα που δεν ονομάζει και ανήκουν στην Ελληνική Δημοκρατία; Αν ναι, από ποία αρχεία πάρθηκαν παράνομα, από ποίο τμήμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, με ποία μέσα, με τη βοήθεια ποίων, υπό ποίες συγκεκριμένα συνθήκες, γνωρίζουν τα αρμόδια τμήματα στην Ελλάδα,  η υποκλοπή είναι σε αντίγραφα γνήσιων εγγράφων και τα αυθεντικά βρίσκονται στη θέση τους; Δεν γνωρίζουν στη Κυπριακή Βουλή ότι κλεμμένα τέτοια υποβαθμίζονται πλέον σε άκυρα;

 

Όταν το 2018 ο Μ. Σιζόπουλος προέβη στη δημόσια δήλωση/ομολογία εκείνη, και 4 χρόνια μετά την αποκάλυψη μου ότι το κύριο στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα στο πόρισμά τους, ήταν πλαστό και όχι γνήσιο του ΝΑΤΟ, γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε,  η Γενική Εισαγγελία,  ο Γενικός Ελεγκτής, το ΤΑΕ Λευκωσίας ούτε ένας Κύπριος Βουλευτής ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

‘Εκτοτε έχω γράψει σειρά από άρθρα προβάλλοντας το αναξιόπιστο «πόρισμα» του λεγόμενου «Φακέλου της Κύπρου» και αντί η ΚΒ να σεβαστεί την αλήθεια,  να παραδεχθεί το ανήθικο που διεπράχθη εν ονόματι της, εις βάρος της Ιστορίας και της Δημοκρατίας, συνεχίζει να σιωπά. Και  να καλύπτει ενοχές και ένα λεγόμενο πόρισμα βασισμένο σε ένα επιβεβαιωμένο από το ΝΑΤΟ πλαστό κουρελό-χαρτο και όχι μόνο…

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ:14/8/2022ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Μερικά από τα άρθρα μου και άλλων

Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο   26.8.2014

https://simerini.sigmalive.com/article/2014/8/26/arkheio-nato-to-eggrapho-den-einai-gnesio/

Το πλαστό έγγραφο του ΝΑΤΟ (σελ. 5)  4/9/2014  Ελευθερία Λονδίνου

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/92201612275ELEFTHERIA04092014.pdf

Tales from the Coffeeshop: Welcome to our foreclosures-free zone… for now

https://cyprus-mail.com/2014/09/07/tales-from-the-coffeeshop-welcome-to-our-foreclosures-free-zone-for-now/     CYPRUS MAIL 7/9/2014

Η υποκλοπή Σιζόπουλου και το περιβόητο «Πόρισμα» της Βουλής

https://simerini.sigmalive.com/article/2018/11/5/e-upoklope-sizopoulou-kai-to-periboeto-porisma-tes-boules/   5.11.2018

Δολοφονία της Ιστορίας: Το αναξιόπιστο «πόρισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων   5.1.2022

https://simerini.sigmalive.com/article/2022/1/24/dolophonia-tes-istorias-to-anaxiopisto-porisma-tes-boules-ton-antiprosopon/

Πλαστών εγγράφων συνέχεια στο αναξιόπιστο «Πόρισμα» Φακέλου Κύπρου  31.1.2022

https://simerini.sigmalive.com/article/2022/1/31/plaston-eggraphon-sunekheia-sto-anaxiopisto-porisma-phakelou-kuprou/

«Η ελευθερία έκφρασης , το κράτος δικαίου και το «Πόρισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων»  15.8.2020

https://simerini.sigmalive.com/article/2020/8/15/e-eleutheria-ekphrases-to-kratos-dikaiou-kai-to-porisma-tes-boules-ton-antiprosopon/

«Ο Λόρδος Bridge για την ελευθερία έκφρασης και το «Δυσφημισμένο Πόρισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων»  9.8.2020

https://simerini.sigmalive.com/article/2020/8/9/o-lordos-bridge-gia-ten-eleutheria-ekphrases-kai-to-dusphemismeno-porisma-tes-boules-ton-antiprosopon/

onisilos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

22χρονη αστυνομικος δρούσε σαν βαθύ λαρύγγι εγκληματικής οργάνωσης – Σοκαρουν οι αποκαλύψεις

Σε στρατηγείο κακοποιών είχαν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τρεις...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία- εγκαταλείπει το ρωσικό MIR;

Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, ακολουθώντας τις ιδιωτικές, αρνήθηκαν...

Σάλος με τον Νίκο Χατζηνικολαου και την αναφορά του στον Θανάση Βεγγο στην εκπομπή του...

Με δυσκόλεψαν πολλοί, υπάρχει ένας που μου αρνήθηκε και με στεναχωρεί πολύ αυτό. Μιλάω για τον Θανάση Βέγγο. Δεν ήθελε να μιλάει, ενώ είχαμε πολύ καλή φιλία, επικοινωνία και σχέση, δεν τα κατάφερα.

Βρήκαν το παλικαρακι που είχε εξαφανιστεί καμμενο απο τη μέση και κάτω

Δραματική είναι η κατάληξη ενός νέου ανθρώπου από τον...

Σάλος με όσα ειπε η Ντορα Μπακογιάννη για τον Κυριακο

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε στο στούντιο του Open η Ντόρα...

Αφωνο το πανελληνιο ακουγε τον Κωστα Μπακογιάννη να ουρλιάζει: ελευθερία ή θάνατος

Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών, της πόλης...