Η επανεμφάνιση Καραμανλή προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα μιλήσει στις 31 Αυγούστου σε εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, που ήταν ένας σημαντικός πολιτικός της Κρήτης και είχε διατελέσει υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. για πολλά χρόνια.

H επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού εν μέσω του μεγάλου σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την -υπό της εποπτεία του πρωθυπουργού- ΕΥΠ έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, που βρίσκεται σε βέρτιγκο και με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Κι αυτό γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει τα λόγια του για τα εθνικά θέματα, αλλά και για τα θέματα δημοκρατίας, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που και ο ίδιος αλλά και πολλοί υπουργοί της δικής του κυβέρνησης είχαν πέσει θύματα υποκλοπών το 2006. Συγκεκριμένα, στις 2 Φεβρουαρίου 2006 αποκαλύφθηκε από την τότε κυβέρνηση το μεγάλο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη. Επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ξεχνούν την τελευταία ομιλία του πρώην πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, στο Μέγαρο Μουσικής τον περασμένο Ιούνιο, η οποία ήταν άκρως επικριτική για την πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομιλία του κ. Καραμανλή θα γίνει την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης», στα Ανώγεια. Λίγες ημέρες πριν, ο πρωθυπουργός θα έχει δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης στη Βουλή, στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τις υποκλοπές, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποδεχθεί ο ίδιος, ενώ κανείς δεν αποκλείει μέχρι τότε να έχουν προκύψει κι άλλες αποκαλύψεις. Μια ηχηρή παρέμβαση του Καραμανλή τη δεδομένη χρονική στιγμή, που η κυβέρνηση δέχεται πυρά πανταχόθεν και βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, κάνει το Μαξίμου να «τρέμει» για ένα νέο σφυροκόπημα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ