Το αφεντικό τρελάθηκε: Έρχονται ενισχύσεις και προς τους αγρότες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτες ενισχύσεις και θεσμικές παρεμβάσεις που θα αφορούν στον πρωτογενή τομέα ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς από τα Ανώγεια, θα υπάρξουν και έκτακτες ενισχύσεις έτσι όπως έχουν προαναγγελθεί, αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις που θα είναι και οι σημαντικότερες, ώστε σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο περιβάλλον να βοηθηθούν ο πρωτογενής τομέας και οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανή την περιφέρεια. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει συσταθεί η επιτροπή για τις ορεινές περιοχές της χώρας.

«Στις ορεινές περιοχές κατά κανόνα ο βιοπορισμός γίνεται από την κτηνοτροφία. Η επιτροπή θα βοηθήσει ώστε να γίνουν οι θεσμικές παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία και, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων, να μπορέσουμε να έχουμε, όπου απαιτείται, και νομοθετήματα και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Παρεμβάσεις για τη δημιουργία και την ενίσχυση των υποδομών, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες θα κάνουν εφικτή και πιο εύκολη τη διαμονή των ανθρώπων στις ορεινές περιοχές, αλλά και την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση» σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι σύντομα η εν λόγω επιτροπή θα αποκτήσει πιο θεσμικό χαρακτήρα.

«Με βάση το χαρτοφυλάκιό μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ιδιαίτερη η συγκυρία και οι λόγοι που βρίσκομαι στα Ανώγεια για να ακούσω τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και να τους ενημερώσω για τον προγραμματισμό που κάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ