Υπόμνημα Κουκάκη για τις υποκλοπές: Δεν είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθείται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Θ. Κουκάκης κατέθεσε στον Ι. Ντογιάκο σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθείται.

Υπόμνημα για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του, κατέθεσε την Τρίτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης.

Απο το news247.gr

Ο κ. Κουκάκης κατέθεσε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο κ. Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο Κουκάκης είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος μετά τον Τάσο Τέλλογλου που καταθέτει στον εισαγγελέα του Ανωτάτου δικαστηρίου για την υπόθεση.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε υπόμνημα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει γεγονότα και δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την τηλεφωνική παρακολούθησή του, πρώτα από την ΕΥΠ και στη συνέχεια από το κακόβουλο λογισμικό.

«Έχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε όμως όπως θα ήθελα στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής μου από το λογισμικό Pretador», δήλωσε ο δημοσιογράφος εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου και συμπλήρωσε:

«Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της».

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκάκης, κατέθεσε στον κ. Ντογιάκο υπόμνημα το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα τα οποία γνωρίζει και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Ακόμη, ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει «ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες».

«Εγώ ζήτησα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το υπόμνημά μου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση των θεμάτων αυτών. Ο ίδιος απ’ ό,τι καταλαβαίνω θα αφήσει την πρωτοβουλία στους εισαγγελείς Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα, δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο κρίνει ότι θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτό είναι δικιά του υπόθεση, εκείνος θα το πει», συνέχισε.

«Θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης»

Ο κ. Κουκάκης, μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθείται.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε στις 31 Μαρτίου 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή από την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών το γεγονός ότι έχει παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ