Και νέους πυραύλους S-400 παίρνει από τη Ρωσία η Τουρκία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο οι ΗΠΑ κάνουν κόνξες στην Άγκυρα με τα μαχητικά αεροσκάφη, η Τουρκία… τακιμιάζει με τους Ρώσους για τους αμυντικούς εξοπλισμούς της. Διαψεύδει το Τουρκικό ΥΠΕΞ, αλλά κανείς δεν τους πιστεύει!

Σύμβαση για δεύτερη συστοιχία πυραύλων S-400 υπεγράφη ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

Συγκεκριμένα, ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, επικεφαλής της FSVTS, αποκάλυψε πως οι δύο χώρες υπέγραψαν σύμβαση για παράδοση στην Τουρκία ενός δεύτερου συντάγματος του πυραυλικού συστήματος S-400 Triumf, στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ Army-2022 της Μόσχας. «Μια αντίστοιχη συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί. Μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος στην Τουρκία», δήλωσε σχετικά.

Ο Σουγκάγιεφ δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια είναι απίθανο κάποια χώρα να καταφέρει να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf. «Το συμβόλαιο με την Τουρκία τίθεται επί του παρόντος σε εφαρμογή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγόρασε συστήματα αεράμυνας S-400 από τη Μόσχα το 2017. Η απόφαση της Άγκυρας προκάλεσε την αρνητική αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και της συμμαχίας στο σύνολό της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειές τους για να απαλλαγεί η Τουρκία από τις ρωσικές πυραυλικές συστοιχίες. Καθώς η Τουρκία δεν έχει ενδώσει σε αυτή την πίεση, η Ουάσινγκτον την «τιμώρησε», αποκλείοντας την Άγκυρα από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ