Μόσχα: Forum Στρατός 2022

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη ρωσική πρωτεύουσα διεξάγεται το Φόρουμ «Στρατός 2022», παράλληλα με Στρατιωτικούς Αγώνες, όπου συμμετέχουν δεκάδες χώρες κατόπιν πρόσκλησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova, αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου κατά την έναρξη της Διάσκεψης στη Μόσχα για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Ο Σόιγκου επεσήμανε ότι οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων είναι τεράστιες, αλλά οι αρχές του Κιέβου κρύβουν τους πραγματικούς αριθμούς.

Επεσήμανε ότι ο ρόλος του Κιέβου στις δυτικές πολεμικές τακτικές εξαρτάται από την παροχή ανθρώπινου δυναμικού.

«Αυτό εξηγεί τις τεράστιες απώλειες προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και των σχηματισμών εδαφικής άμυνας. Μέχρι στιγμής, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στρατιωτών και των  λεγόμενων κινητοποιημένων δυνάμεων εδαφικής άμυνας έχουν κρυφτεί από την ηγεσία του Κιέβου.

 Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα δεδομένα θα δημοσιοποιηθούν», είπε ο υπουργός.

Ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι οι μαρτυρίες των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου μας επιτρέπουν να έχουμε μια πραγματική ιδέα για το τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του μετώπου.

Η Ρωσία  δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

2
Ο Σόιγκου είπε ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία


Ένα σημαντικό σημείο της ομιλίας του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σόιγκου, ήταν ότι « η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, παρότι αυτό αναφέρουν  τα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρασύρουν χώρες κατά της Ρωσίας

Ο Σόιγκου σε μια άλλη αποστροφή του λόγου αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να εξαπλώσουν την επιρροή τους σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες έχουν πάρει αποστάσεις στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προκειμένου να τις παρασύρουν σε αντιπαράθεση τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην έξαρση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία που όπως είπε αυτή προκλήθηκε από τη συμπεριφορά των δυτικών δυνάμεων.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ