Τα χρυσά άλματα του Μίλτου Τεντογλου που τον οδήγησαν στην κορυφή του κοσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ένα «χρυσό» άλμα στα 8,52μ που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ αγώνων, ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

This guy can’t stop winning! 🙌

Miltiadis Tentoglou 🇬🇷 retains his European long jump title with a championship record of 8.52m! ✨

#Munich2022 #BackToTheRoofs

Αυτός ο τύπος δεν μπορεί να σταματήσει να κερδίζει! 🙌

Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου 🇬🇷 διατηρεί τον ευρωπαϊκό του τίτλο στο άλμα εις μήκος με ρεκόρ πρωταθλήματος 8,52μ! ✨

#Munich2022 #BackToTheRoofs

Πριν από τέσσερα χρόνια (2018) ήταν και πάλι πρώτος στην ίδια διοργάνωση, αλλά στο Βερολίνο με 8,25μ. και ίσως εάν γινόταν η διοργάνωση του 2020 που ματαιώθηκε λόγω Covid-19 να είχε κερδίσει ένα ακόμα χρυσό. Στο Τόκιο πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό το κέρδισε με άλμα στα 8,41μ και στο Παγκόσμιο του Όρεγκον φέτος ήταν 2ος με 8,32μ.

Δεν έκρυψε, μάλιστα, και τον επόμενο στόχο του, που είναι το παγκόσμιο ρεκόρ: «Το όνειρό μου είναι τα 9 μέτρα. Κάθε αθλητής του μήκους αυτό το νούμερο έχει στο μυαλό του. Ένα παγκόσμιο ρεκόρ (8,95μ του Αμερικανού Μάικ Πάουελ από το 1991, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τόκιο). Δεν είναι μακριά. Μισό μέτρο παραπάνω.. Ήταν ένας καλός αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Είχα κερκίδα. Ήταν εδώ η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι συναθλητές από την Εθνική ομάδα. Τους ευχαριστώ. Ήθελα το χρυσό, το ρεκόρ αγώνων, την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Αυτό θέλω στους αγώνες».

Ο Ολυμπιονίκης είχε άκυρη την πρώτη προσπάθεια, απογειώθηκε στα 8,23μ στη δεύτερη και 8,35μ στην τρίτη, για να φθάσει στα 8,52μ στο τέταρτο (ρεκόρ αγώνων και ρεκόρ σταδίου), ενώ άφησε την 5η και την 6η προσπάθεια.

Στη 2η θέση έμεινε ο Βρετανός Φίνκαμ-Ντιουκς με 8,06μ, ενώ 3ος με χειρότερη δεύτερη προσπάθεια ήταν ο Γάλλος Πομερί (8,06μ) και 4ος με την ίδια επίδοση ο Σουηδός Μονκλέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ