ΕΡΤ: Καταγγελία δημοσιογράφου πως έκοψαν την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ηχηρή παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων προκάλεσε τριγμούς στο Μαξίμου, την ώρα μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έκθετος για ακόμα μια φορά, με τα διεθνή μέσα να κάνουν αναφορές στις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών.

Στις δηλώσεις- «φωτιά» ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Κομμένο Άρτας τόνισε τις ευθύνες του πρωθυπουργού εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου έναντι του οιουδήποτε πολίτη αλλά και πολιτικών. «Πρέπει να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», τόνισε και σημείωσε εμφατικά πως «οι πολιτικοί ταγοί έχουν χρέος να υπερβαίνουν τη διαχείριση της εξουσίας».

Την ίδια ώρα, τα κρατικά ΜΜΕ τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, φαίνεται ότι προσπαθούν να «αποσιωπήσουν» το μείζον θέμα των ημερών. Σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου Σωτήρη Αργύρη, ο οποίος εργάζεται για την ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο ίδιος έδωσε το ρεπορτάζ που είχε ετοιμάσει για την ομιλία του τέως ΠτΔ, όμως η Συντακτική Ομάδα των Αθηνών το λογόκρινε και δεν επέτρεψε την δημοσίευσή του.

«Η παρακάτω είδηση «κόπηκε» και δεν αναρτήθηκε στο site του περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΤ Ιωαννίνων, από την Συντακτική Ομάδα των Αθηνών. Αναφέρεται στην παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρώ αδιανόητο να απαλείφεται από «συναδέλφους» δημοσιογράφους. Θεωρώ, επίσης, ότι είναι υποχρέωσή μου να καταδειχθεί η λειτουργία ενός μηχανισμού που αγνοεί τους δημοσιογράφους της περιφέρειας και πετσοκόβει άνευ λόγου μείζονες ειδήσεις» αναφέρει στην καταγγελία του ο δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Ούτε καν σεβασμό στον κ. Παυλόπουλο δεν επιδεικνύουν, με έωλα επιχειρήματα και φυσικά κατακρεουργούν την Ελευθεροτυπία. Οι έχοντες την ευθύνη ας αναλογιστούν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσιος Ενημερωτικός Φορέας και η ελευθερία του κάθε συντάκτη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Λυπάμαι, ειλικρινά. Και δεν κατανοώ την… ενόχληση των εν Αθήναις συντακτών του Ραδιομεγάρου.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΕΡΤ Ιωαννίνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ