Κωνσταντίνος Κουκάς: Αυτοσχέδιο φεστιβάλ διεξάγεται υπό τη σιωπηρή συγκατάθεση του (;)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον εγκαταλειμμένο χώρο παλιού λατομείου στη θέση Λούλος στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου τις τελευταίες ημέρες εργάζονται ιδιωτικά συνεργεία… πυρετωδώς, για να διανοίξουν δρόμους, να τοποθετήσουν χημικές τουαλέτες και να στήσουν τα απαραίτητα stages.

Ο χώρος ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει… ακόμη ένα μεγάλο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο συγκεκριμένο σημείο!

program xlsior 2022 web

Σε επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής τόσο με τον δήμαρχο κ. Κουκά όσο και με το Α.Τ. Μυκόνου ενημερώθηκαν ότι δεν έχουν δοθεί άδειες για διεξαγωγή φεστιβάλ κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ούτε υπήρχε σχετική ενημέρωση των υπηρεσιών.

Στο συγκεκριμένο χώρο, όπως βλέπετε και στις σχετικές εικόνες που εξασφαλίσαμε, δεν υπάρχουν ασφαλείς υποδομές για τέτοιου είδους εκδηλώσεις με… μεγάλο κοινό.

1 4

Φαίνεται ότι όλο αυτό το… αυτοσχέδιο φεστιβάλ διεξάγεται υπό τη σιωπηρή συγκατάθεση της δημοτικής αρχής (και όχι μόνο) γιατί κατά τα λεγόμενα της «φέρνει κόσμο στο νησί».

Ανησυχούν οι κάτοικοι

«Μας απασχολεί η ποιότητα του κόσμου που έρχεται στο νησί;», αναρωτιούνται οι κάτοικοι που καταγγέλλουν τα ανεξέλεγκτα πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί. «Αν ο δήμαρχος έχει αποφασίσει ότι όχι, τότε καλώς γίνονται αυτές οι διοργανώσεις. Τα πάρτι γίνονται κυρίως 23:00 – 07:00 Προκαλούν ηχορύπανση. Γίνεται εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών (ποιος μπορεί να χορεύει από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής χωρίς χρήση ουσιών;). Η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει σε περίπτωση καταγγελίας για μη τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας καθώς έχουν φύλαξη και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εισέλθουν στον χώρο. Με τις ευλογίες του δημάρχου τα παράνομα πάρτι μεταφέρονται από τις ιδιωτικές βίλες σε ανοιχτούς χώρους εντός κατοικημένων περιοχών».

Τι τουρισμό θέλουμε στο νησί μας

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Γέφυρα ζωής» για 3,5 χρονών αγοράκι που κατάπιε λουρί ρολογιού

Φαίνεται ότι οι «καλοί» Αμερικανοί και Ευρωπαίοι τουρίστες, που έκαναν τη Μύκονο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, θα συνεχίσουν να γυρίζουν την πλάτη τους στο νησί των ανέμων, αφού τελικά αυτό έχει παραδοθεί σε ένα μαζικό κοινό, ξέφρενων και αχαλίνωτων πάρτι με… ανεξέλεγκτες καταχρήσεις κάθε λογής.

Το Καλό Λιβάδι είναι μία περιοχή κυρίως εξοχικών και τουριστικών κατοικιών, μικρών ξενοδοχείων και ελάχιστων εστιατορίων. Τέτοιες δραστηριότητες, αναφέρουν κάτοικοι του νησιού «θα αλλοιώσουν εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής και θα διώξουν επισκέπτες με πιο οικογενειακό προφίλ – όπως είναι η πλειοψηφία σήμερα! Ο δήμαρχος, κύριος Κουκάς, θεωρεί πως ενισχύουν τον τουρισμό; Ενισχύουν τον τουρισμό μόνο αριθμητικά αφού στην πραγματικότητα ευτελίζουν το τουριστικό προϊόν του νησιού και προκαλούν τη δυσαρέσκεια των υπολοίπων επισκεπτών».

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αυτές πολυήμερες, μεταμεσονύκτιες αλλά και ολονύκτιες διοργανώσεις, φαίνεται να γίνονται κάτω από τη μύτη των Τοπικών Αρχών, και οι κάτοικοι τονίζουν πως οι διοργανωτές δεν έχουν άδεια από κανένα, και εκμεταλλεύονται το φόβο των κατοίκων για επώνυμες καταγγελίες!   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ