Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ο Χότζας και ο λαός του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια δέουσα αποστομωτική απάντηση προς τυχόν ανιστόρητους (Α μέρος)

Επιμέλεια του Αντώνη Αντωνά, από ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο.Σημ. Δεκάδες ενθαρρυντικά...

Γι’ ακόμα μια φορά : Αυτή η Ευρωπαϊκή «Ένωση», δεν έχει λόγο ύπαρξης

Βασίλης Δημ. ΧασιώτηςΚατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης,...

Αυξημένοι φόροι, νέες περικοπές, στυγνη λιτότητα

Γράφει η Ιωάννα Λιούτα  Ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι : '' Έχουμε...

Διεθνείς Λατινικές (εκ)φράσεις, για την σωστή κατανόηση της ειδησεογραφίας

του Χρυσόστομου Τσιρίδη"urbi et orbi". Ευλογία του Πάπα ισχυρή...

Παιχνίδι φωτιάς

Η Τουρκία επανέρχεται και υποδαυλίζει τη σταθερότητα στην ανατολική...

Να σταματήσουμε να χαρίζουμε τον Πούτιν στον Ερντογάν

Η επίσκεψη Σάλιβαν στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον...

Θα μετράνε «ψήφο-ψήφο τον καημό τους»

Καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προσεχείς βουλευτικές...

Μέχρι πού φθάνει η τρέλα του Ερντογάν;

Του Μάρκου ΤρούληΗ «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»: Μέχρι πού...

Εθνικοί μειοδότες

Ξαφνικά ήρθε επιφοίτηση στα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ και «είδαν» ότι...

Αναζητείται κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ισχύοντα νόμο που οριοθετεί την υφαλοκρηπίδα μας

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη Κυκλοφορεί τελευταία χάρτης, με βάση...

Γιώργος Βενετσανος: Αίσωπος και Ερντογάν

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Αἴλουρος, συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα, μετ’ εὐλόγου τοῦτον...

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας;

«Ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε...

Συμφιλίωση

     ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ Όταν επιτέλους έγινα φίλος με τον εαυτό...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςΗ δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί...
Του Σπύρου Τρίψα
Το ανέκδοτο με τον Χότζα πρωθυπουργό, ενδεχομένως, οι περισσότεροι να το γνωρίζουν αλλά εμείς θα σας το θυμίσουμε. Ο Χότζας κλεισμένος μέσα στο νεοκλασικό του Μέγαρο, παριστάνει τον πρωθυπουργό, από έξω ο λαός να διαδηλώνει, να φωνάζει για την ακρίβεια, την ηλεκτρική ενέργεια, τα καύσιμα και όλα αυτά που συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν και σε άλλες όμοιες χώρες του τρίτου κόσμου. Οι σύμβουλοι του φοβισμένοι, πως μπορεί να γίνουν έκτροπα και να χάσουν τη θεσούλα τους και τους παχυλούς μισθούς (χίλια γρόσια την ημέρα) μετέφεραν στον Χότζα τα τεκταινόμενα.
Τότε, ο Χότζας τους δίνει εντολή να αυξήσουν κι άλλο τις τιμές, για να αυξήσουν και οι φίλοι του, οι παραγωγοί ενέργειας κι άλλο τα κέρδη τους. Αλλά τους έδωσε και εντολή να πληρώσουν και τους ντελάληδες (όπως λέμε σήμερα Media) για να διατείνονται πώς είναι όλα καλά και για τα κακώς κείμενα, φταίει ο κακός Σουλτάνος, ο Μέγας Πέτρος και κάποιοι λαϊκιστές στην ενδοχώρα.

Με τα νέα μέτρα, λοιπόν, ο λαός που δεν μπορούσε να καταλάβει πως ήταν για το καλό του -γιατί είπαμε έτσι διέδιδαν οι ντελάληδες αλλά και οι υπουργοί -συνέχιζε να φωνάζει, να διαδηλώνει και πολλές φορές ήρθε σε σύγκρουση με τους πραίτορες του Χότζα.

Οι σύμβουλοι και τα εξαπτέρυγα του και πάλι του μετέφεραν το κλίμα, όμως ο Χότζας τίποτα, αμετανόητος από τις θέσεις του, για την ακρίβεια και την εξαΰλωση του μισθού, για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που ήταν μη φιλικές στο επιτελικό κράτος (έτσι το είχε ονομάσει ο Χότζας), οι τράπεζες έπαιρναν τα σπίτια των πολιτών που αδυνατούσαν να πληρώσουν και τα πωλούσαν κοψοχρονιά σε κάποιo fund (τότε τους έλεγαν τοκογλύφους και κοράκια) και γενικώς τη χώρα τα πράγματα πήγαιναν χειρότερα μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς. Όπως, ας πούμε στο ΕΣΥ, που πέθαιναν 250 άτομα την εβδομάδα από μία αρρώστια και σχεδόν τρία χρόνια ούτε εμβόλια ούτε μάσκες ούτε τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν, αν και ήταν λεφτά των ταλαίπωρων πολιτών, αλλά εκτός από αυτή την παλιοαρρώστια, όταν οι γιατροί δεν εφημέρευαν άφηναν ανθρώπους να πεθαίνουν.

Επίσης, υπήρχαν και κάποια άλλα προβληματάκια με τον πολιτισμό. Ήταν κάποιος διορισμένος από τα εξαπτέρυγα του Χότζα, ο οποίος ανέλαβε μία πολύ σημαντική αλλά είχε ένα κουσούρι. Ήταν βιαστής ανηλίκων αγοριών. Ομως και εδώ υπήρξαν τα μαγικά Των νόμων και ο βιαστής ανηλίκων, βγήκε από τη φυλακή, με αποτέλεσμα να εξαγριώσει κι άλλο τους πεινασμένους υπηκόους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν νοικοκυραίοι και είχαν ανήλικα παιδιά κι εγγόνια. Κάποιοι από αυτούς θυμήθηκαν μία καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού για να πιάσει δουλειά, ώστε να ταΐσει τα παιδιά της αλλά τότε η δικαιοσύνη έκανε την δουλειά της και την έκλεισε πολλά χρόνια στη φυλακή.

Α, μην ξεχάσουμε και μία «σκευωρία» με μία πολυεθνική φαρμάκων που μοίραζε μίζες και επειδή κάποιοι εισαγγελείς τόλμησαν να ελέγξουν τυχόν πολιτικό χρήμα, βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Και δεν είναι μόνο αυτά που διαδραματίζονταν στη χώρα του Χότζα. Φωτιές που καίνε σπίτια, περιουσίες και δάση. Αλλά είπαμε, κανείς από τους ντελάληδες δεν είδαν ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Δηλαδή, συνηθισμένα πράγματα για το Ελλαδιστάν.

Αλλά και μία σημείωση, για μην το ξεχάσουμε! Πολλά από τα εξαπτέρυγα, τους πασάδες και τους μπέηδες του Χότζα, που τον πλαισίωναν, είχαν πάρει μεταγραφή από έναν πρώην Χότζα. Μάλιστα, τη χώρα τότε την έλεγαν Σημίτησταν. Ήταν αυτός ο Χότζας με τους ίδιους ανθρώπους που τώρα διοικούν, που είχαν γκριζάρει τη φυσική λίμνη της χώρας και ήθελε να την μοιραστεί με τον κάκο Σουλτάνο. Και τώρα θέλει τα συμφωνηθέντα. Όταν, επιτέλους, λαός έδιωξε τον πρώην κακό Χότζα, ο διάδοχος του, τον είχε αποκαλέσει «αρχιερέα της διαπλοκής».

Αλλά ας έρθουμε στο τωρινό Χότζα του ανέκδοτου. Αφού, λοιπόν όλα αυτά διαδραματίζονταν, ξαφνικά ο λαός σιωπά. Κανένας δεν διαμαρτύρεται σε ότι κι αν ανακοινώνεται. Σε μέτρα, σε ακριβεία, σε πείνα, κανείς πια δεν μιλάει. Τότε, λοιπόν, τρέχουν, πάλι οι σύμβουλοι στον Χότζα και του μεταφέρουν αυτή την εικόνα. Μάλιστα, κομπάζουν πώς τα κατάφεραν έτσι ώστε στην επικράτεια να επικρατεί ηρεμία, νόμος και τάξη και με τις επικοινωνιακές τακτικές που επακολούθησαν.

Αυτή η εικόνα έκανε τον Χότζα να πανικοβληθεί και να ζητά απεγνωσμένα λύσεις ή γάιδαρο (ελικόπτερο), γιατί όπως του είχαν αφήσει διαθήκη οι προκάτοχοί του οι Χότζες, όταν ένας λαός δεν αντιδρά, η οργή ξεχειλίζει. Και οργή λαού, φωνή Θεού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός σε τροχαιο ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπούλης

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο άδικα το ευγενικό και χαμογελαστό παλικάρι.

Ξέσπασμα Λοβέρδου: Θα μείνουμε 60-70 βουλευτές λιγότεροι – Στα όρια του ανήθικου αυτό που κάνουν...

Η παρέμβαση του βουλευτή που προκάλεσε την παρέμβαση Μητσοτάκη....

Σάλος με την αστυνομία ανέργων – Κάνουν πλάκα στο διαδίκτυο, μάλλον δεν εχουν καταλάβει τι...

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το νέο...

Δυο νεοι αιφνίδιοι θανατοι συνανθρώπων μας – Κατερρευσαν και πέθαναν ξαφνικά

Λίγες ώρες πριν, ένας 65χρονος στην Πάτρα έφυγε χωρίς...

Σάλος στο Instagram με το εκθαμβωτικό νυφικό της Κωνσταντίνας Σπυροπουλου

H Kωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος παντρεύτηκαν με...

Για εσχάτη προδοσία πρέπει να δικαστούν όσοι συνέπραξαν με τον Μπράιζα για την πτώση του...

Το παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή...

Έκοψε το λαιμό του με αλυσοπρίονο

Να κόψει ξύλα επιχείρησε ένας 35χρονος άνδρας, αλλά το...

Το βιντεο του σύγχρονου Αριστοφάνη, Χαρρυ Κλυνν για τον Μητσοτακη που εγινε viral

Το μόνο πράγμα που αλλάζει στην Ελλάδα φαίνεται ότι...