Συγκινεί το παλικαρακι ο εγγονός του Ζαμπέτα: Θα παίξει με το μπουζούκι του παππου του, Γιώργου Ζαμπέτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το μπουζούκι του παππού του, που είχε παίξει το συρτάκι στην ταινία «Ζορμπάς», θα εμφανιστεί ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας τζούνιορ έχει πατήσει για τα καλά πάνω στα χνάρια του διάσημου παππού του, ενώ θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που έζησε στο πλευρό του. «Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το φευγιό του παππού μου και για μένα είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα» λέει στην «Espresso» ο νεαρός μουσικός, ο οποίος στο σπίτι του διατηρεί ολόκληρο μουσείο με τα προσωπικά αντικείμενα του τεράστιου καλλιτέχνη. «Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο να τον τιμήσουμε, όμως αρχίζει το μεγάλο σύστημα να αναγνωρίζει και να αναδύει στην επιφάνεια το έργο του παππού μου Γιώργου Ζαμπέτα» λέει φανερά συγκινημένος.

C23DDF6D 470D 42E1 B04D EFEC36B776A8

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαμπέτα τζούνιορ, η συναυλία αυτή θα γίνει στο πλαίσιο του «Ολοι μαζί μπορούμε» και θα τραγουδήσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως Μελίνα Ασλανίδου, Καίτη Γαρμπή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Ζαμπέτας (ο εγγονός), Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Μητσιάς, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και πολλοί άλλοι.

«Η συναυλία αυτή στήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία τού “Ολοι μαζί μπορούμε” σε συνεργασία με την οικογένειά μας. Θέλαμε όλοι μαζί να γίνει κάτι εντυπωσιακό για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Και όλοι οι καλλιτέχνες δέχτηκαν να έρθουν σε αυτό το κάλεσμα. Μάλιστα, σε αυτή τη συναυλία θα παίξω με το μπουζούκι του παππού μου, που μου το άφησε παρακαταθήκη. Είναι το ίδιο που είχε παίξει το “Συρτάκι” και όλες τις μεγάλες του επιτυχίες από το ’50 μέχρι που έφυγε από τη ζωή» λέει συγκινημένος ο Γιώργος Ζαμπέτας, ενώ στην ερώτηση τι θυμάται περισσότερο από τον παππού του, αναφέρει: «Τα πάντα θυμάμαι από τον παππού μου. Και κυρίως την αγάπη που είχε για την Ελλάδα και το λαϊκό τραγούδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ