Οριοθετήθηκε η φωτιά στο δάσος στη Συκά Υπάτης στην Φθιώτιδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, αφού ξέσπασε φωτιά στο χωριό Συκά Υπάτης, στην Φθιώτιδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρων το καθένα. Αμέσως, οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνεύσουν οι περιουσίες τους.

Η βλάστηση στη συγκεκριμένη περιοχή ειναι πολύ πυκνή και ο αέρας ήταν σύμμαχος της φωτιάς με αποτέλεσμα το ένα μέτωπο να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι φλόγες ξεπήδησαν ακριβώς μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού και απέχουν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις πρώτες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

«Μιλάμε για διαφορετικές εστίες που ξεπήδησαν συγχρόνως μέσα σε κλειστή δασική έκταση δίπλα από το χωριό» σημειώνει ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς και συμπληρώνει ότι η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, πυροσβεστικών δυνάμεων, κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποτρέψει τα χειρότερα και υπάρχει η αισιοδοξία να ελεγχθεί πολύ γρήγορα η πυρκαγιά.

Στο σημείο ενεργούν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αργυροχώρι και τις γύρω περιοχές προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσβεση, ενώ δόθηκε εντολή και για ρίψεις από εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα στα 2 pzl που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Λαμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ