Δημοσίευμα των New York Times για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκαλει αναστάτωση και πολλα ερωτηματικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενα περίεργο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» αναδεικνύει τη σημασία που έχει αποκτήσει για την πλευρά των ΗΠΑ η Αλεξανδρούπολη, αλλά και τα επιχειρηματικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας, αφού αναφέρεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν συνεχώς αυξανόμενο πολεμικό υλικό μέσω της Αλεξανδρούπολης, εστιάζει και στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την εκμετάλλευση του ακριτικού λιμανιού.

Στην συνέχεια του ρεπορτάζ γίνεται μία αναφορά σε ρωσικούς δεσμούς που διατηρούν δύο εταιρείες οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στο σχήμα, αγνοώντας ότι η μία από αυτές τις δύο εταιρείες, λόγω της επιχειρηματικής οξυδέρκειας της, έκανε την Ελλάδα να παραμείνει όρθια στην ενεργειακή κρίση, με το τερματικό Υγροποίησης φυσικού αερίου που κατασκεύασε. Ένα έργο που φυσικά στρέφεται ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα. Και όμως οι New York Times την παρουσιάζουν ως έχουσα δεσμούς με την Ρωσία!

Στο δημοσίευμα των «New York Times» υπάρχουν αναφορές και στον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον κ. Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επιθυμούσε να αναλάβουν την εκμετάλλευση του λιμανιού εταιρίες αμερικανικών συμφερόντων στην αιφνιδιαστική επίσκεψη του γερουσιαστή Μενέντεζ στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στο γεγονός ότι στο λιμάνι του Πειραιά δραστηριοποιείται η COSCO και στη Θεσσαλονίκη ο όμιλος Σαββίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ