Βενιζέλος καρφώνει Σαμαρα πως διαπραγματεύτηκε με τον Ερντογάν τον Αντιρατσιστικό για την Γενοκτονία των Ποντίων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μύθος του δήθεν πατριώτη και μακεδονομάχου Αντώνη Σαμαρά, έχει καταρρεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα όμως λαμβάνει και την χαριστική βολή από τον πρώην συγκυβερνήτη του, Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος στο βιβλίο του αποκαλύπτει ένα άγνωστο παρασκήνιο παζαριού με τον «σουλτάνο» Ερντογάν, το οποίο συνιστά ντροπή για τους Έλληνες και ειδικά τους Πόντιους – απογόνους της γενοκτονίας.

Στο βιβλίο του «Εκδοχές πολέμου» ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποκαλύπτει Μία άγνωστη και ντροπιαστική διαπραγμάτευση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν την ψήφιση του Αντιρατσιστικού Νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η συνάντηση έγινε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όπου και ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η εισαγωγή στον αντιρατσιστικό νόμο της ποινικοποίησης άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων, δεν στρεφόταν κατά της Τουρκίας. Για να τον πείσει μάλιστα, του εγγυήθηκε πως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θα έκανε και σχετική δήλωση που θα ξεκαθάριζε πως το συγκεκριμένο σημείο δεν θα στρεφόταν κατά της «σύγχρονης Τουρκίας».

Όπερ και εγένετο! Δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την άδεια του σουλτάνου προκειμένου να νομοθετήσει η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα τον ενημέρωσε προγενέστερα για την δήλωση (εντός κοινοβουλίου) του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία όντως και έγινε! Μιλάμε για μία αδιανόητη αποκάλυψη που συνιστά κυριολεκτικά ντροπή για το έθνος και το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

8C15E60A D801 47BE B290 0772839FED2A
Το πρωτοσέλιδο της Εστίας με την αποκάλυψη της ντροπής

Υπάρχει όμως και ένα άγνωστο παρασκήνιο που διαδραματίστηκε εντός της τότε κυβέρνησης, πριν από την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου. Αυτό διότι η αναφορά στην άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων, έγινε έπειτα από μεγάλο αγώνα τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όσο και του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου που τότε ήταν βουλευτής της Ν.Δ. Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς σκόπευε να περάσει ένα αντιρατσιστικό νόμο στα «πρότυπα» της Μαρίας Ρεπούση, η οποία μάλιστα αντέδρασε σφόδρα όταν αντιλήφθηκε την αλλαγή με την συμπερίληψη της Γενοκτονίας των Ποντίων στα διωκόμενα αδικήματα.

Όταν λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει την Ποντιακή Γενοκτονία στον αντιρατσιστικό νόμο, πήγε να ζητήσει συγχώρεση και κατανόηση από τον σουλτάνο…

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βιβλίο του Βαγγέλη Βενιζέλου, όπως το δημοσιεύει η Εστία:

B4D244F6 F277 499E 80F1 265057D1AD98
Το αποκαλυπτικό απόσπασμα από το βιβλίο του Βαγγέλη Βενιζέλου για την συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ