Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Δάκρυσε στην απονομή του χρυσού μεταλλίου και μαζί της όλη η Ελλάδα απο περηφάνεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινημένη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άκουσε τον Εθνικό Ύμνο κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στα 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, στο Μόναχο.

Λίγη ώρα μετά τον τερματισμό της στα 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, που γίνεται στο Μόναχο, κατά τη διάρκεια της απονομής.

https://youtu.be/bC8067qUrww

Με πληροφορίες απο το ieidiseis.gr

Συγκεκριμένα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε το χρυσό μετάλλιο (1:29:03), η Καταρζίνα Ζντζιέμπλο από την Πολωνία το αργυρό (1:29:20) και η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε το χάλκινο (1:29:25). Μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δάκρυσε κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο αγώνας της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή φυσική αλλά και ψυχική κατάσταση, μένοντας κοντά στο γκρουπ των προπορευόμενων καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος, η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ ενώ οδηγούσε την κούρσα, μετά το 10ο χιλιόμετρο, έλαβε την τρίτη παρατήρησή της και έτσι τέθηκε εκτός διεκδίκησης των μεταλλίων.

Μετά το 15ο χιλιόμετρο, τρεις αθλήτριες αποσπάστηκαν και πήραν διαφορά και αυτές ήταν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Καταρζίνα Ζντζιέμπλο από την Πολωνία και η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε. Εν συνεχεία, μετά το 17ο χιλιόμετρο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άλλαξε τον ρυθμό της και πήρε απόσταση από τις άλλες δύο αθλήτριες, φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η πρώτη οκτάδα του τελικού

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) – 1:29:03 (PB)
Καταρζίνα Ζντζιέμπλο (Πολωνία) – 1:29:20
Σάσκια Φάιγκε (Γερμανία) – 1:29:25 (PB)
Λιουντμίλα Ολιανόβσκα (Ουκρανία) – 1:29:46 (SB)
Βαλεντίνα Τραπλέτι (Ιταλία) – 1:29:56
Κλεμένς Μπερετά (Γαλλία) – 1:30:37 (NR)
Ελίσκα Μαρτίνκοβα (Τσεχία) – 1:31:44
Άνα Καμπεσίνια (Πορτογαλία) – 1:31:56

ΔΗΜΟΦΙΛΗ