Περήφανη η Ελίνα για την Ελλάδα και η Ελλάδα περήφανη για την Ελίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελίνα Τζένγκο μόλις χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό (και πέμπτο μετάλλιο συνολικά) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του Μονάχου αφού πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του ακοντισμού με βολή στα 65,81 μ., κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Μπράβο, Ελίνα! #munich2022 #τζένγκο

https://twitter.com/sot_charal/status/1561076169725952003?s=21&t=HQdK6vh2u2awRWyqgZKjtQ

https://www.youtube.com/watch?v=dsOjTZZZmPk

Δεν έχει κλείσει τα 20 χρόνια της (γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2002) κι όμως είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, αφήνοντας πίσω της τα «ιερά τέρατα» του αγωνίσματος. Στο βάθρο των νικητών, η Ελίνα Τζένγκο, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της για την πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας της σε επίπεδο γυναικών.

To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου είναι 🇬🇷 κι έχει άρωμα γυναίκας! 👏 Νέο χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στον ακοντισμό για την Ελίνα Τζένγκο. Με βολή 65.81 κατέκτησε το 🥇 στο Μόναχο! Πολλά συγχαρητήρια στην Πρωταθλήτριά μας και στον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαριώβ!

Ελίνα Τζένγκο. Παιδί Αλβανών μεταναστών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα (Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής) όμως καταπληκτικό μας κράτος εδέησε να της δώσει υπηκοότητα μόλις το 2018 όταν η Ελίνα ήταν 16 ετών. Αυτά.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, δηλώνει Ελληνίδα και το βασικότερο, διάλεξε τη χώρα αυτή για να αγωνίζεται. Δεν ήταν υποχρέωση, αλλά επιλογή. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακοντισμό, η Ελίνα Τζένγκο ! 4 χρυσά μετάλλια για την ελληνική ομάδα μας (5ο μετάλλιο συνολικά)!
Απίστευτα πράγματα! Στα 64,57 μ. η έκτη βολή της!
#segas #athletics #werunwejumpwethrow #Munich2022

Λογικό να βάλει το χέρι στο μέρος της καρδιάς και να τον ψάλει…

Ο Εθνικός Ϋμνος ακούστηκε για 4η φορά στο Μόναχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι Έλληνες απανταχού της Γης έχουν ένα λόγο να αισθάνονται περήφανοι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ