Θρίαμβος Τσιτσιπά! Απέκλεισε το νούμερο 1 στον κόσμο κι έφτασε στον τελικό του Σινσινάτι open

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε τα ξημερώματα στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν αποκλείοντας το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ (7-6, 3-6 και 6-3) σε αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Το επίσημα σάιτ της διοργάνωσης έκανε λόγο για «ελληνικό θρίαμβο» και δεν έχει άδικο. Ο Τσιτσιπάς είχε μόλις 2 νίκες σε 9 αναμετρήσεις με τον αντίπαλό του, είχαν κακή προϊστορία με διενέξεις μέσα κι έξω από τα κορτ και πάντα τον αποσυντόνιζε στο παιχνίδι του.

Όμως σε αυτό το τουρνουά ο Στέφανος εμφανίζεται σοβαρός και συγκεντρωμένος στο στόχο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μεντβέντεφ που στο παρελθόν είχε διαμαρτυρηθεί για τα συχνά «τούαλετ μπρέικ» του αντιπάλου του, υποστηρίζοντας ότι τα ζητούσε επίτηδες για να αυτοσυγκεντργωθεί ή να πάρει οδηγίες από τον πατέρα του, ήταν αυτός που ζήτησε την ώρα που… στράβωνε το ματς. Κι ακόμα ήταν αυτός που διαμαρτυρήθηκε για τα βεγγαλικά που έπεφταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και τον άφηναν να συγκεντρωθεί στον αγώνα.

Με άλλα λόγια η συμπεριφορά του θύμιζε τον παλιό Τσιτσιπά που όταν έχανε του έφταιγαν όλα!

2 6

Ο Στέφανος θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Πέρσι και πρόπερσι είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά. Αντίπαλός του θα είναι ο εκπληκτικός σε αυτό το τουρνουά Σέρβος Μπόρνα Τσόριτς (νο 152). Η θέση που έχει ο 25χρονος αθλητής στην παγκόσμια κατάταξη είναι… πλασματική. Είναι χαρισματικός, αλλά ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς. Στο Σινσινάτι δείχνει να τους έχει ξεπεράσει. Στον ημιτελικό απέκλεισε εύκολα τον Βρετανό Κιμ Νόρι με 2-0 σετ (6-3,64). Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 23.30 απόψε το βράδυ (Κυριακή).

3 4

Ο καιρός τα έκανε… μούσκεμα στο Σινσινάτι. Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να βρέχει. Οι αγώνες διακόπηκαν αρκετές φορές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντφ αντί να ξεκινήσει στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) να αρχίσει τέσσερις ώρες αργότερα (!), ενώ ο άλλος ημιτελικός μεταφέρθηκε σε γειτονικό γήπεδο.

Το μεγάλο κέρδος για τον Έλληνα αθλητή δεν είναι μόνο το χρηματικό έπαθλο (970.000 δολάρια η νίκη και 529.710 η ήττα), ή ο δεύτερος σημαντικός τίτλος που κερδίζει μέσα στο 2022, αλλά και τεράστια ψυχολογική ώθηση που θα του δώσει στο Αμερικάνικο όπεν που αρχίζει στο τέλος του μήνα.

Ο Στέφανος είναι αθλητής ψυχολογίας. Δύσκολα την κτίζει και εύκολα την… γκρεμίζει.

Με τον Τσόριτς έχει αναμετρηθεί μια μόλις φορά, στο Αμερικάνικο όπεν του 2020 κι είχε χάσει με 3-2. Ήταν να βρεθούν αντίπαλοι, το 2018 στη Ρώμη, αλλά ο Σέρβος αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ