Κώστας Σημιτης: Αποδεικνύει πλέον ότι ο Κυριάκος είναι το πολιτικό του παιδί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις και ιδιαίτερη πολιτική εμπειρία για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του κόμματος, έγινε σαφές πως ο νυν πρωθυπουργός που θύμιζε μάλλον κλώνο του Κώστα Σημίτη – στο πιο αδίστακτο – παρά «νεοδημοκράτη» πολιτικό.

Από τις επιλογές προσώπων έως τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις με τους ολιγάρχες και τα εξοργιστικά νομοθετήματα που εξασφάλισαν δισεκατομμύρια για λίγους, οδηγώντας στην εξαθλίωση τους πολλούς, καθίσταται ξεκάθαρο το πολιτικό πρόσημο του Κυριάκου.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών όμως, αποκαλύφθηκε και η απευθείας επαφή του πρώην προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια, ο Κώστας Σημίτης είναι το μοναδικό ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πρώην αρχηγός του, που δεν τοποθετήθηκε και δεν βγήκε ανοιχτά να υπερασπίσει τον νυν πρόεδρο του κινήματος αλλά και το ίδιο του το κόμμα. Απόλυτη σιωπή, όταν ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε δημοσίως την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Η σχέση του Κώστα Σημίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι γνωστή. Ο Σημίτης ήταν αυτός που διόρισε τον Κυριάκο στην Εθνική Τράπεζα με μία παχυλά αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συνδέθηκε με το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Υπάρχει όμως άλλο ένα κοινό στοιχείο. Τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορήθηκαν ότι αλλοίωσαν πλήρως την φυσιογνωμία των κομμάτων τους.

Αυτό εξηγείται εύκολα. Ο Κώστας Σημίτης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησαν απλώς τα κόμματα τους ως οχήματα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα ερχόμενοι στην εξουσία. Χρησιμοποίησαν ακριβώς τις ίδιες μεθόδους προκειμένου να υφαρπάξουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη συγκεκριμένων ολιγαρχών.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν δύο πρωθυπουργοί που επέλεξαν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα έναντι του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, να αλληλοκαλύπτονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ