Γερμανοί τουρίστες: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 38χρονο νταή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκε οικογένεια Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, από δύο ντόπιους νταήδες, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον έναν εκ των δύο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του 38χρονου οδηγού του αγροτικού 4×4 οχήματος που καταδίωξε και εμβόλισε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο των τουριστών, ο οποίος ήταν και εκείνος που επιτέθηκε πρώτος στους γιους της οικογένειας, τραβώντας, μάλιστα, και μαχαίρι στη συνέχεια.

Ως εκ τούτου, ο 38χρονος Κρητικός αναμένεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να τεθεί, πλέον, αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, πολύ πιο σοβαρή, δηλαδή, σε σχέση με εκείνες της αρχικής δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του ιδίου και του 36χρονου συνεπιβάτη του, η οποία αφορούσε σε παραβίαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης περιουσίας και απλές σωματικές βλάβες.

Θυμίζουμε ότι οι δύο δράστες της επίθεσης είχαν επικοινωνήσει με το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ζητώντας δια ζώσης συνάντηση για να «λυθεί η παρεξήγηση», ενώ είχαν βάλει «λυτούς και δεμένους», προκειμένου να αποσυρθούν οι μηνύσεις που κατέθεσε σε βάρος τους η οικογένεια των Γερμανών.

Οι δύο δράστες γνωστοί στις Αρχές λόγω του ποινικού παρελθόντος τους, αναζητούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στο νησί, κατόπιν ρητής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σκόπευαν να συναντηθούν με μέλη της οικογένειας των δραστών, για να τούς πείσουν να παραδοθούν.

Αναφερόμενος στα όσα εφιαλτικά έζησε ο ίδιος, τα αδέλφια του και ο πατριός τους όταν τους επιτέθηκαν οι δύο Κρητικοί νταήδες στο Μυλοπόταμο, ο Κρις, ο οποίος δέχτηκε πρώτος το ξέσπασμα βίας των δραστών, δήλωσε πως «ήταν σαν ταινία δράσης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βλέπεις ένα μαχαίρι. Είναι σοκαριστικό».

«Περιμένω να συλληφθούν οι δύο δράστες που μας επιτέθηκαν, ειδικότερα ο συγκεκριμένος που μας επιτέθηκε με το μαχαίρι», προσθέτει ο αδερφός του, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τηλεφώνησε στην οικογένεια των Γερμανών που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση από τους δύο νταήδες και τούς εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

Η οικογένεια, παρά το περιστατικό, συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού για τις ομορφιές της κρητικής γης και της γαστρονομίας της και τού εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφτούν και του χρόνου την Ελλάδα και την Κρήτη. Ο υπουργός τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στη χώρα μας και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική φιλοξενία και τούς προσκάλεσε στην Αθήνα όποτε το επιθυμούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ