Ντροπή: Περίμεναν τον Μητσοτάκη να τελειώσει τις διακοπές του για να γίνει το ΚΥΣΕΑ για τον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Θεοδωρικάκος μιλούσε για «υβριδική απειλή» την ώρα που ο Μητσοτάκης έκανε μακροβούτια και βόλτες με το φουσκωτό!

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τον Εβρο με εβδομάδες καθυστέρηση, επικαλούμενο «υβριδικό πόλεμο» και «τουρκική απειλή»!

Φυσικά, δεν έπιασε ο πόνος τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα και την εθνική ασφάλεια. Διότι εάν εννοούσε αυτά που έλεγε, θα είχε διακόψει άμεσα τις διακοπές του, προκειμένου να συντονίσει την απάντηση στην εθνική απειλή. Πρόκειται απλώς για μία απέλπιδα προσπάθεια του Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα των υποκλοπών, προτάσσοντας το Μεταναστευτικό. Χρησιμοποιεί δηλαδή ακόμα και τον υπαρκτό τουρκικό κίνδυνο για να εξυπηρετήσει το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον.

Να δραπετεύσει από το σκάνδαλο των υποκλοπών επιχειρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εργαλειοποιώντας το Μεταναστευτικό. Μία μόλις ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και δίχως κάποιο έκτακτο γεγονός στον Εβρο ή στα νησιά, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο.
Μία ολόκληρη εβδομάδα μετά το περιστατικό με τους μετανάστες στον Εβρο, που μπήκαν τελικά και αυτοί στη χώρα μας, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η ανάγκη γι’ αυτήν τη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ τόσο καθυστερημένα, αν επρόκειτο για κάτι επείγον! Εκτός κι αν προείχαν τα… μπάνια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 16.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο».

Με την επιστροφή δηλαδή του πρωθυπουργού από ένα «ξαφνικό» και για κάποιο λόγο «επείγον» ταξίδι στο Κατάρ την ημέρα που άνοιγε η Βουλή εκτάκτως για το ζήτημα των υποκλοπών έχουμε τη σύσκεψη για το Μεταναστευτικό. Δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς τι άλλο θα προκύψει τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που άξαφνα έχει μετατραπεί σε «μαραθώνιο», κάπως σαν τις… αποδράσεις του για μπάνια.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής ατζέντας.

Ειδικά όταν την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε αυτή το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία οι Ελληνες πολίτες πληροφορούνται ότι αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μπορούν να κάνουν νέα… αίτηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέα υπηρεσία προγραμματισμού απόδοσης ραντεβού για υποβολή μεταγενέστερης αίτησης, που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «απευθύνεται σε πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να υποβάλουν εκ νέου αίτημα διεθνούς προστασίας, υπό την προϋπόθεση ότι το αρχικό τους αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα». Δηλαδή όσο ο πρωθυπουργός ψάχνει να βρει λύσεις για τη φύλαξη του Εβρου, στην Αθήνα διευκολύνονται όσο το δυνατόν περισσότερο αυτοί που εισέρχονται από τον Εβρο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ