Λύγισε ο Αλεξαντρ Ντουνιγκ στην κηδεια της κόρης του: Η Ντάρια πέθανε για τη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για την κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του στενού συνεργάτη του Πούτιν Αλεξάντρ Ντούγκιν, η οποία δολοφονήθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό της, μια επίθεση την οποία η Μόσχα αποδίδει στο Κίεβο.

Η δημοσιογράφος και πολιτική επιστήμονας Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εξερράγη το όχημά της, το οποίο οδηγούσε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα. Ήταν 29 ετών.

Σχεδόν 48 ώρες μετά τον θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) υποστήριξαν χθες, ότι η επίθεση προετοιμάσθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο με τη φερόμενη Ουκρανή δολοφόνο, η οποία διέφυγε στην Εσθονία μετά το έγκλημα.

Σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως συγγενείς, φίλοι, ομοϊδεάτες εθνικιστές και πολιτικοί αξιωματούχοι, απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στην Ντάρια Ντούγκινα μπροστά στο φέρετρό της, πάνω από το οποίο ήταν αναρτημένη μια μεγάλη ασπρόμαυρη φωτογραφία της.

«Αν ο τραγικός θάνατός της άγγιξε κάποιον, εκείνη θα του ζητούσε να υπερασπιστεί την ιερή (ρωσική) ορθοδοξία, το λαό και τη μητέρα πατρίδα», δήλωσε ο Ντούγκιν, ντυμένος στα μαύρα και φανερά συγκινημένος. «Πέθανε για τη Ρωσία, στη μητέρα πατρίδα και στην πρώτη γραμμή, η οποία δεν βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά εδώ».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε «ένα κατάπτυστο, ωμό έγκλημα», το οποιο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Ο ρώσος πρόεδρος την τίμησε επίσης μετά θάνατον με το σημαντικό παράσημο του Τάγματος του Θάρρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ