Ξεσπά η Ζετα Δούκα που εγκλωβίστηκε στην Βουλιαγμένης: Ποτάμια και χείμαρροι, είμαι 1,5 ώρα στον δρόμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βουλιαγμένης, ύψος Βούλας τώρα! Ποτάμια και χείμαρροι!! Κοτρώνες και σταματημένα αυτοκίνητα. Είμαι 1,5 ώρα στον δρόμο για απόσταση 30′. Πολύ επικίνδυνη κατάσταση! Για μια ακόμη φορά, ανύπαρκτη η πρόνοια…», έγραψε χαρακτηριστικά η Ζέτα Δούκα.

Προβλήματα απο την κακοκαιρια υπήρξαν σε όλη τη χώρα:

Μετά την μεγάλη καταιγίδα που «χτύπησε» την Πτολεμαϊδα και άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας.

Η μεγάλη καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πτολεμαΐδα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστήματα, ενώ και μεγάλο τμήμα της πόλης έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά την επικοινωνία του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, κατέθεσε αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Εορδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με σημερινή απόφαση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Εορδαία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου
2023.

Πνίγηκε από το μπουρίνι και η Καλαμπάκα, έγινε ποτάμι ο κεντρικός δρόμος της πόλης

Άγρια «χτύπησε» και την Καλαμπάκα το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, με ισχυρή βροχή, ανέμους και χαλάζι.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικράτησαν είναι οι εικόνες από το trikalavoice.gr με κεντρικούς δρόμους της πόλης να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Η οδός Τρικάλων, ο κεντρικός δρόμος της Καλαμπάκας, μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ποτάμι και μεγάλες ζημιές καταγράφονται γύρω από την πόλη. Ακόμη έσπασε ένας αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε στα δυο τον δρόμο προς Διάβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ