Απίστευτη διαρροή στους Financial Times: Ο Μητσοτακης βλέπει Ρώσους πίσω απο τις παρακολουθήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να παίξει τον «μπαμπούλα του Κρεμλίνου», για να αποφύγει τις συνέπειες από το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Είναι ακριβώς ίδια τακτική που ακολουθεί για να γλιτώσει από τις τεράστιες ευθύνες του για τα πρωτοφανή επίπεδα ενεργειακού πληθωρισμού στην Ελλάδα, ο οποίος καταγράφει σχεδόν διπλάσια μεγέθη από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν σε άρθρο των Financial Times το οποίο υπογράφει η Ελένη Βαρβιτσιώτη, ξεδιπλώνεται ξεκάθαρα αυτή η στρατηγική του Πρωθυπουργού. Στοχοποιεί τη Ρωσία μέσω δήλωσης στενού του συνεργάτη, ο οποίος σχολίασε την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μήνυμά του για τις υποκλοπές ότι «σκοτεινές δυνάμεις» προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, ρίχνοντας το… τυράκι:

«Πρόσωπο κοντά στον Μητσοτάκη είπε ότι αυτό ήταν υπαινιγμός στη Ρωσία μετά την αντίθεση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. ‘Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών… με άμεσο και έμμεσο τρόπο’, είπε το άτομο», γράφουν χαρακτηριστικά οι FT.

Είναι προφανές πως το Μαξίμου επιλέγει τους Financial Times για να φορτώσει στη Ρωσία το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η δήλωση του στενού συνεργάτη του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, διότι προέρχεται από την αρθρογραφία κορυφαίας δημοσιογράφου, η οποία μάλιστα είναι και αδερφή Υπουργού της κυβέρνησης.

Εάν κρίνουμε μάλιστα από το επικριτικό ύφος ολόκληρου του άρθρου, η συγκεκριμένη αποστροφή… υπερηρώων της εμπλοκής μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.

Και πιθανόν ως κλασική θεωρία συνωμοσίας που δεν πείθει κανέναν, καθώς προ ημερών θυμίζουμε ότι και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει αναφορά στη Ρωσία, μιλώντας στους New York Times για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε άρθρο που η αμερικανική εφημερίδα ουσιαστικά διέσυρε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ