Το politico εμπλέκει την Ευα Καϊλη σε προσπάθεια του ΕΛΚ να μην έρθει η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα που δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο (σήμερα Bloomberg και Euronews) βοούν για το «ελληνικό Watergate», το Politico αποκαλύπτει σήμερα (26/8) ότι η ευρωβουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, δίνουν μάχη να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

To Politico τονίζει ότι: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες Αριστεράς και Renew (φιλελεύθεροι) απέναντι στο ΕΛΚ να υπάρξει άμεσα ακρόαση Κουκάκη και Ανδρουλάκη και να επισκεφθεί την Ελλάδα η αρμόδια επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA) στις 30/8. Ο Πρόεδρος, μέλος του ΕΛΚ, τις μπλοκάρει».

«Η κ. Καϊλή είπε ότι ”η Επιτροπή να πάει πρώτα σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware”, ότι, “αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα” και ότι, ”εν πάση περιπτώσει, Ανδρουλάκης και Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα», επισημαίνει το Politico.

Παράλληλα, αναφερόμενο επίσης στο «Μαξίμου-Gate, το Politico επισημαίνει σήμερα: «Ο Μητσοτάκης επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης της Βουλής την Παρασκευή (26/8), ο Μητσοτάκης κρύφτηκε και αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί είχε παραβιαστεί το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη, επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της αριστερής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το χακάρισμα ως «εγκληματική πράξη» και είπε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Μητσοτάκη θα πρέπει να οδηγήσει στην παραίτησή του.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει εθνικές εκλογές το αργότερο το επόμενο έτος, δεσμεύτηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να παραμείνει για να εξασφαλίσει σταθερότητα απέναντι στις απειλές από ξένες δυνάμεις – που δεν κατονομάζονται».

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ