Θριλερ με τον ξαφνικό θάνατο ακτιβίστριας δικηγόρου στα Εξαρχεια – Οι απειλές που δεχόταν και αποκαλύπτει ο σύζυγος της που ειναι και πρόεδρος γνωστης ομάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυκνό πέπλο μυστήριου καλύπτει την υπόθεση θανάτου της μαχητικής ακτιβίστριας δικηγόρου Βασιλικής Αυγουστίνου στην περιοχή των Εξαρχείων τον περασμένο Ιούνιο.
Αρχικά ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ατύχημα, ωστόσο πλέον η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Ο σύζυγος της Βασιλικής Αυγουστίνου και πρόεδρος του ερασιτέχνη Ατρομήτου Αντώνης Πατατανές, με δακρυσμένα μάτια, σαράντα μέρες μετά τον θάνατό της, δήλωσε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού: «Η Βασιλική ήταν σπουδαίος άνθρωπος, υπέρμαχος ανθρώπων και ζώων. Βοηθούσε όλο τον κόσμο».

Μπροστά σε ένα πρόχειρο μνήμα με τη φωτογραφία της, στο σημείο όπου βρέθηκε με βαρύ τραύμα στο κεφάλι, ξεσπά: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι δυστυχώς κάποιοι θέλησαν να της πάρουν τη ζωή. Η Ασφάλεια Εξαρχείων έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Εχει βρει κάποια στοιχεία και πιστεύω σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Ο θάνατος της δικηγόρου αρχικά αποδόθηκε σε πτώση που είχε, πηγαίνοντας βόλτα σκυλάκια που φρόντιζε στα Εξάρχεια. Οταν, όμως, ο σύζυγός της κατάφερε να ανοίξει το κινητό της τηλέφωνο, διαπίστωσε ότι δεχόταν συνεχώς απειλές. «Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που την απειλούσαν. Εχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, γιατί κυνηγούσε γνωστούς ναρκέμπορους, βιαστές και δολοφόνους ανθρώπων και ζώων» αποκάλυψε ο Αντώνης Πατατανές.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, είπε: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Τα χτυπήματα έτσι όπως περιγράφονται στα ιατρικά έγγραφα δεν δικαιολογούνται εκ πρώτης όψεως σε τυχαίο περιστατικό και σε τυχαία πτώση. Ξέρουμε ονόματα. Πρόκειται για άτομα από τον υπόκοσμο».

Η δικηγόρος ήταν μέλος της ελληνικής και παγκόσμιας ομοσπονδίας Tae Kwon Do, γενική γραμματέας του Ατρομήτου, μα πάνω απ’ όλα αγαπούσε τους τετράποδους φίλους της, για τους οποίους αγωνιζόταν ανιδιοτελώς. Στο σημείο όπου χτυπήθηκε φίλοι και συγγενείς έχουν πάει λουλούδια, ενώ η 10χρονη κόρη της τής άφησε μία ζωγραφιά και ένα κουκλάκι που της είχε κάνει δώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ