Σαστίσαν οι κατοικοι στον Εβρο οταν ειδαν πλήθος απο νταλίκες να μεταφέρουν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενιωσαν έκπληξη, αλλά εξέφρασαν και απορία οι κάτοικοι του Εβρου που έβλεπαν να διασχίζουν τον δρόμο από Αλεξανδρούπολη προς τα σύνορα νταλίκες που μετέφεραν τεθωρακισμένα άρματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα.

Επειδή η κίνηση ήταν από Αλεξανδρούπολη προς Σουφλί και Ορεστιάδα, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα έχουμε «θερμό» επεισόδιο, αφού όποιος κινούνταν στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – ελληνοβουλγαρικών συνόρων συναντούσε ανά τακτά διαστήματα μεγάλες νταλίκες φορτωμένες με αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα, είτε ερπυστριοφόρα είτε ειδικά αυτοκινούμενα.

Οι νταλίκες είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη φάλαγγα, την οποία παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα όσοι διέσχιζαν την εθνική οδό, και οι απορίες μεταφέρθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ, που δέχονταν ερωτήσεις για την πορεία και την τελική παράδοση των ερπυστριοφόρων.

Επειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα στρατιωτικά οχήματα των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας, που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ιταλικό οχηματαγωγό και μεταφέρονται με ειδικές νταλίκες σε χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής, όπου υπάρχουν ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Καμιά σχέση, δηλαδή, με Ελλάδα και Τουρκία. Για να καθησυχάσουμε όσους, ίσως και δικαιολογημένα, ανησύχησαν.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πάντως, μπορεί να ακούγεται έντονα τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της χρησιμοποίησής του από τις αμερικανικές ή γενικότερα της νατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά έχει τεράστια αύξηση εξυπηρέτησης και εμπορικών πλοίων, καθώς καθημερινά νταλίκες μεταφέρουν και αδειάζουν χιλιάδες τόνους από εβρίτικο ρύζι το οποίο παράγεται στην περιοχή των Φερών, αλλά και σε κάποιες της Ορεστιάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ