Σφοδρή επίθεση της Νίκης Τζαβέλα κατά των Ελλήνων ευρωβουλευτών: Είναι ανθρωπάκια εκτός από την Εύα Καϊλή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απασφάλισε η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Νίκης Τζαβελα και έγραψε τα ακόλουθα στον προσωπικό της λογαριασμό:

Στοχοποιείται η @EvaKaili , δεν καταλαβα γιατί .Ειδικά από τον @syriza_gr .
Σας πληροφορώ ,είναι η μόνη ΕΛΛΗΝΙΔΑ ευρωβουλευτής ( ανδρες κ γυναίκες) , που χαίρει εκτίμησης από διεθνεις πολιτικους κ επιχειρηματικούς παράγοντες . Οι άλλοι ,ανθρωπάκια .
Ενημέρωση γηγενών ιθαγενών .

Το politico εμπλέκει την Ευα Καϊλη σε προσπάθεια του ΕΛΚ να μην έρθει η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την ίδια ώρα που δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο (σήμερα Bloomberg και Euronews) βοούν για το «ελληνικό Watergate», το Politico αποκαλύπτει σήμερα (26/8) ότι η ευρωβουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, δίνουν μάχη να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

To Politico τονίζει ότι: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες Αριστεράς και Renew (φιλελεύθεροι) απέναντι στο ΕΛΚ να υπάρξει άμεσα ακρόαση Κουκάκη και Ανδρουλάκη και να επισκεφθεί την Ελλάδα η αρμόδια επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA) στις 30/8. Ο Πρόεδρος, μέλος του ΕΛΚ, τις μπλοκάρει».

«Η κ. Καϊλή είπε ότι ”η Επιτροπή να πάει πρώτα σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware”, ότι, “αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα” και ότι, ”εν πάση περιπτώσει, Ανδρουλάκης και Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα», επισημαίνει το Politico.

Παράλληλα, αναφερόμενο επίσης στο «Μαξίμου-Gate, το Politico επισημαίνει σήμερα: «Ο Μητσοτάκης επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης της Βουλής την Παρασκευή (26/8), ο Μητσοτάκης κρύφτηκε και αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί είχε παραβιαστεί το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη, επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της αριστερής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το χακάρισμα ως «εγκληματική πράξη» και είπε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Μητσοτάκη θα πρέπει να οδηγήσει στην παραίτησή του.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει εθνικές εκλογές το αργότερο το επόμενο έτος, δεσμεύτηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να παραμείνει για να εξασφαλίσει σταθερότητα απέναντι στις απειλές από ξένες δυνάμεις – που δεν κατονομάζονται».

ieidiseis.gr

Η απάντηση της Ευας Καϊλή στο Politico

In written also, my response @POLITICOEurope was: the inquiry missions besides Greece should extend also to EU countries that have acquired the Pegasus spyware.
If in Greece they didn’t acquire surveillance software, technically we cannot figure out the origin of the attempt.

At the Pega committee we can have tbe hearing on Greece if not at the first September meeting then the next one, in September, perhaps having even more data revealed from the ongoing investigations in Greece

There need to be full transparency & respect of the rule of law, as the timing coincides with our internal elections, exposing the gov involved in such a decision. President of Pasok is in contact with S&D on the next steps & since July we agreed on more actions concerning Greece

Επίσης γραπτώς, η απάντησή μου @POLITICOEurope ήταν: οι ερευνητικές αποστολές εκτός από την Ελλάδα θα πρέπει να επεκταθούν και σε χώρες της ΕΕ που έχουν αποκτήσει το spyware Pegasus.
Αν στην Ελλάδα δεν απέκτησαν λογισμικό παρακολούθησης, τεχνικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση της απόπειρας.

Στην επιτροπή Pega μπορούμε να ακούσουμε για την Ελλάδα, αν όχι στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, τότε στην επόμενη, τον Σεπτέμβριο, ίσως έχοντας ακόμη περισσότερα στοιχεία από τις συνεχιζόμενες έρευνες στην Ελλάδα

Πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και σεβασμός του κράτους δικαίου, καθώς το χρονοδιάγραμμα συμπίπτει με τις εσωτερικές μας εκλογές, εκθέτοντας την κυβέρνηση που εμπλέκεται σε μια τέτοια απόφαση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε επαφή με τον S& ;D για τα επόμενα βήματα και από τον Ιούλιο συμφωνήσαμε σε περισσότερες ενέργειες που αφορούν την Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ