Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Νοσοκομειο “κατέσχεσε” νεογέννητο επειδή η μητερα του είχε κορωνοϊό και δεν το επιστρέφει στους γονεις του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μωράκι που γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου στο νοσοκομείο Λαμίας και χρειάστηκε λόγω κορωνοϊού (της μητέρας του) να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, παραμένει ακόμα μακριά από τους γονείς του, καθώς, όπως καταγγέλλει ο πατέρας, επικαλούμενοι γραφειοκρατικούς λόγους, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αρνούνται να παραδώσουν το βρέφος στον ίδιο και τη σύζυγό του.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος περιέγραψε στο Open τα όσα συνέβησαν από την ώρα που γεννήθηκε το αγοράκι του στη Λαμία:

«Η σύντροφός μου γέννησε στις 18 του μήνα ένα υγιέστατο αγοράκι στο Νοσοκομείο Λαμίας. Την επόμενη ημέρα το πρωί διαγνώστηκε με κορονοϊό και μπήκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Το μωράκι μας έφυγε για τη Λάρισα για προληπτικούς λόγους. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε το μωρό. Η μητέρα διαγνώστηκε με covid, το ευτύχημα είναι ότι ο μικρούλης δεν είχε covid».

Σύμφωνα με τον κ.Ηλιόπουλο, στη Λάρισα δεν τους άφηναν καν να δουν το παιδί τους κι επειδή η μητέρα του βρέφους είναι αλλοδαπή, ζήτησαν τα χαρτιά της, τα οποία ωστόσο, είναι κατατεθειμένα στην πρεσβεία, όπως είπε ο πατέρας του μωρού:

«Εκεί στην αρχή δεν μας άφηναν να το δούμε καν το παιδί, να το δει ούτε η μητέρα καθόλου, με την αιτιολογία ” και εμείς πως γνωρίζουμε ότι η κυρία αυτή είναι η μητέρα του παιδιού”. Εγώ μίλησα και με τη διευθύντρια της κλινικής εκεί των νεογνών και μάλιστα με ειρωνεύτηκε σε κάποια στιγμή. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε κάποια άκρη. Μου ζήτησαν τα χαρτιά της συντρόφου μου. Τους είπα ότι τα χαρτιά έχουν κατατεθεί εδώ στην πρεσβεία εδώ και τέσσερις μήνες και ο φάκελός της είναι πληρωμένος απλά κωλυόμαστε στη γραφειοκρατία».

Όπως μετέδωσε το Open που επικοινώνησε με το νοσοκομείο, από τη Λάρισα ειπώθηκε πως η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ