Απειλές Μπαχτσελί: Αν δεν συνέλθει η Ελλάδα, θα πληρώσει βαρύτερο τίμημα από το 1922!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας από τους Τούρκους πολιτικούς και διπλωμάτες, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να… παίρνει τη σκυτάλη, απειλώντας πως η χώρα μας θα πληρώσει τίμημα «πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922»!

Συγκεκριμένα, σε σημερινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «αν δεν συνέλθετε το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».

Όπως, μάλιστα, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Μπαχτσελί έκανε λόγο για «μια εχθρική αντιμετώπιση και προχωρημένη προβοκάτσια», τονίζοντας ότι επιθυμία του είναι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση να συνέλθει άμεσα και να σταματήσει να κυνηγάει την τρέλα. Τα παραπάνω ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, είπε αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Υπενθυμίζεται πως δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, ανέφερε πως το ελληνικό σύστημα των S-300 «κλείδωσε» τουρκικά F-16 που «εκτελούσαν πτήσεις αποστολής». Συγκεκριμένα το άρθρο έγραφε πως «το σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας έχει “κλειδώσει” με ραντάρ τα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις αποστολής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, τα αεροσκάφη F-16 που υπάγονται στη Διοίκηση Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια των πτήσεων αποστολής στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο στις 23 Αυγούστου, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα των S-300. Παρά την παρενόχληση, τα τουρκικά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους με ασφάλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ