Υποκλοπές: Αιχμές Ρουπακιώτη για τις ευθύνες της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην τήρηση του Συντάγματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aιχμηρός υπήρξε ο πρώην Υπουργός και Δικηγόρος κ. Αντώνης Ρουπακιώτης στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Ο κ. Ρουπακιώτης ξεκαθάρισε πως οι παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη δεν ήταν ούτε νόμιμη, ούτε νομότυπη αλλά πρόκειται για μια προκλητική παραβίαση του άρθρου 19 του συντάγματος και δεινή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντας ως μήτρα του προβλήματος τον κ. Μητσοτάκη.
Συνεχίζοντας μάλιστα τόνισε ότι καμιά πολιτική ευθύνη δεν ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και περιορίζεται μόνο σε λόγια. Μάλιστα κάλεσε την ΠτΔ να αντιληφθεί το θεσμικό της ρόλο και να παρέμβει στη συγκεκριμένη υπόθεση ενώ άσκησε σφοδρή κριτική και στο συγκεντρωτικό και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο κινείται ο Κ. Μητσοτάκης.

Είπε συγκεκριμένα: “Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει δικαίωμα και υποχρέωση να παρακολουθεί την εφαρμογή των άρθρων του Συντάγματος και όχι απλώς να τα αναφέρει”

Αντιθέτως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αντιλαμβανόμενος την βαρύτατη θεσμική ευθύνη του θεσμού έλαβε ξεκάθαρη θέση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτών το οποίο παραβιάζει τις Δημοκρατικές ελευθερίες και το Σύνταγμα της Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Προκόπης Παυλόπουλος: Η πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές βαρύνει τον Μητσοτάκη και μόνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ