Μοχαήλ Γκορμπατσόφ: Ο άνθρωπος που άνοιξε τις πύλες της κολάσεως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διθυραμβικά αφιερώματα των ΜΜΕ για τον Γκορμπατσώφ. Με έμφαση την περιβόητη ομιλία του Ρόναλντ Ρήγκαν από το Βερολίνο, όπου και τον καλούσε να «ανοίξει την πύλη»!

Όντως, ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ τον άκουσε και άνοιξε την πύλη. Την πύλη της κολάσεως.

Οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας, έκαναν μία αντιπαραβολή της Πύλης που άνοιξε στο Βερολίνο, με την Πύλη της Ιστάρ από τη Βαβυλώνα, που κατά μία διαβολική σύμπτωση, φυλάσσεται στο Βερολίνο.

Η Βαβυλώνα η Μεγάλη ή Πόρνη της Βαβυλώνας αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης στην Αγία Γραφή: «Η Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, ἡ μήτηρ τῶν πορνῶν καὶ τῶν βδελυγμάτων τῆς γῆς ». Αυτή ήταν η επίμαχη αναφορά που έδωσε τροφή στους συνωμοσιολόγους.

Η πραγματικότητα πάντως ήταν εφιαλτική για την Ρωσία. Ο Γκορμπατσόφ, ως άλλος Λένιν, ήταν ο δεύτερος που κατέστρεψε τη χώρα του σε τέτοιο βαθμό, με κύρια ωφελημένη την Γερμανία.

Το ΑΕΠ της Ρωσίας μειώθηκε κατά 40%. Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν στο μισό. Η φτώχεια εκτινάχθηκε από 2,2 εκατομμύρια το 1987-88 σε 66 εκατομμύρια το 1993-95. Εκατομμύρια πέθαναν κάτω από το βάναυσο καθεστώς των ιδιωτικοποιήσεων και της θεραπείας σοκ. Μισό εκατομμύριο γυναίκες διακινήθηκαν ως θύματα σεξουαλικής σκλαβιάς.

Η συνέχεια, γνωστή. Η «σπορά των ηττημένων του 1945», άρχισε να ανθίζει. Αλβανοί, Βόσνιοι, Κροάτες, Σκοπιανοί, βαλτικές χώρες. Τα εγγόνια των ναζί μεταμορφώθηκαν σε θύματα και οι ήρωες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, οι Σέρβοι, οι Ρώσοι, οι Έλληνες, μπήκαν σε ένα αργό σπιράλ καταστροφής.

Οι Σέρβοι σφαγιάστηκαν από τους πρώην συμμάχους των ναζί, με γερμανική έμπνευση και στήριξη. Για τους Ρώσους, το περιγράψαμε ήδη. Η Ελλάδα πλήρωσε την επανένωση της Γερμανίας με την δική της χρεοκοπία, η οποία εξελίσσεται σε μία σύγχρονη γενοκτονία. Κατά  400.000 ψυχές έχει μειωθεί ο πληθυσμός τα χρόνια του μνημονίου, το οποίο η Γερμανόστροφη προπαγάνδα εξακολουθεί να αποκαλεί «ευλογία».

Μία ματιά στο υπουργικό συμβούλιο, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο για την εκδίκησή του φασισμού και του ναζισμού, η οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Πέραν λοιπόν των διθυραμβικών δημοσιευμάτων για τον Γκορμπατσώφ, καλό είναι να διαβάσουμε ιστορία. Για να μην την ξαναζήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ