Η απάντηση του Θοδωρη Ρουσόπουλου στην Αναστασία Γιαμαλη για την ομιλία του Κωστα Καραμανλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκπομπή της Αναστασιας Γιαμαλη μιλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος οπου οταν ρωτήθηκε για την ομιλία του Κωστα Καραμανλή, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να σχολιάσει άμεσα, λέξη προς λέξη τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, εξηγώντας ότι μια ενδεχόμενη «σαλαμοποίηση» της δήλωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρανοήσεις που ούτε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ήθελε.

Ωστόσο, ο κ. Ρουσόπουλος προχώρησε στην αφήγηση μιας σύντομης ιστορίας από την ταραγμένη περίοδο του 2005, όταν είχε αποκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, με υπερσύγχρονο κοριό που παρακολουθούσε στελέχη της τότε ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς και ανώτατους υπουργούς και υφυπουργούς.

Όπως είπε, μόλις έφτασε στον πρωθυπουργό η πληροφορία για τις υποκλοπές το 2004, έγινε μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, του κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσόπουλου και του υπ. Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη.

«Ο Καραμανλής σε εκείνη τη σύσκεψη είπε: “Εγώ σε 10 χρόνια δεν θα είμαι πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να αφήσω την υπόθεση αδιερεύνητη”», αφηγείται ο κ. Ρουσόπουλος, εξηγώντας ότι έτσι αντιλαμβανόταν ο Κώστας Καραμανλής το ιστορικό του καθήκον. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος δεν είπε αν η ιστορία που αφηγήθηκε τίθεται σε αντιπαραβολή προς τη στάση του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ