Ρωσια: Πήδηξε απο τον έκτο όροφο ο μεγιστάνας πρόεδρος της Lukoil

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, βρέθηκε νεκρός, ύστερα από πτώση από το παράθυρο του 6ου ορόφου νοσοκομείου στη Μόσχα!

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν την είδηση, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, ανέφεραν πως ο θάνατος του 67χρονου επιχειρηματία, ο οποίος ήταν και αντιπρόεδρος της Lukoil, σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε θάλαμο του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου στην οδό Marshala Timoshenko, ενώ από την πετρελαϊκή εταιρεία δεν υπήρξε άμεσα κάποιο σχόλιο. Ο κολοσσός στον χώρο του πετρελαίου, η Lukoil, η οποία έχει ταχθεί κατά της παύσης των εχθροπραξιών της Ρωσίας με την Ουκρανία, δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση.

Ο Μαγκάνοφ κατέλαβε τη θέση του α’ εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Εξερεύνηση και την Παραγωγή στην Lukoil το 2006. Επιπλέον, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 και είναι διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ των διακρίσεων που είχε λάβει, ήταν και το κυβερνητικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον δεύτερο ανεξιχνίαστο θάνατο Ρώσου μεγιστάνα που σχετίζεται άμεσα με τον συγκεκριμένο ρωσικό ενεργειακό «γίγαντα», καθώς νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες είχε βρεθεί τον περασμένο Μάιο και ο 43χρονος δισεκατομμυριούχος Alexander Subbotin, πρώην μάνατζερ της Lukoil.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ