Σάλος με όσα ειπε ο Μητροπολιτης στον αέρα του Σκαι για τις αμβλωσεις και τις γυναίκες θύματα βιασμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέδεσε την «εμπρηστική» άποψή του με το πρόβλημα υπογεννητικότητας που μαστίζει την κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος «ξαναχτύπησε», δηλώνοντας, με αφορμή τη στάση του κατά των αμβλώσεων, τις οποίες και θεωρεί «έγκλημα» πως «δεν κάθεται μια γυναίκα και βιάζεται χωρίς να το θέλει», φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει πως δεν μένει έγκυος μια γυναίκα αν βιαστεί!

Παρέμβαση κόλαφος της Νίκης Κεραμεως για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς

Την εξωφρενική αυτή άποψη εξέφρασε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιμένοντας στην άποψή του πως ακόμη και στο βιασμό η γυναίκα «έχει συμμετοχή», αλλά «δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό», επειδή «δεν υπάρχει έρωτας» στην συγκεκριμένη πράξη. «Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε (…) δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή». Ιδίως, όπως ανέφερε, από τη στιγμή που η υπογεννητικότητα μαστίζει την κοινωνία μας.

«Πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια της εκκλησίας»

Για τις περιπτώσεις δε που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού». «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση, αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε συγκεκριμένα.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμη ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ